204101_collage2

Ekologiska behandlingar ur ett holistiskt perspektiv

För Sofie Petersson som är ekologisk hudterapeut handlar det om så mycket mer än bara utsidan. På sin salong Natural Skincare by Sofie ser hon hela människan och hon vill gärna ge behandlingar som påverkar både det kroppsliga och sinnet. – Jag ser hela människan och inte bara utsidan. Det ska både vara en själslig och kroppslig upplevelse att komma hit, säger Sofie.

I ett vackert område i centrala Kalmar hittar man salongen Natural Skincare By Sofie, där den ekologiska hudterapeuten Sofie Petersson verkar. Sofie slog upp portarna för två år sedan men intresset för hälsa och hudvårdsprodukter har funnits med betydligt längre än så.

 – Jag har haft en sju år lång startsträcka då jag redan som 20-åring hade skåpet fullt med produkter. Jag kunde stå i timmar i badrummet och ägna mig åt hudvård.

Redan då slogs hon av tanken att bli hudterapeut men den utbildning som fanns på orten hade precis gått i konkurs och när hon blev erbjuden ett jobb som barnskötare hoppade hon på det istället.

 – Jag var nöjd just då men kände snart att jag ville göra något annat. Jag gillar att jobba med och hjälpa människor men kände att jag ville göra det på något annat sätt. Många är missnöjda med sitt jobb men jag vill jobba med något som jag älskar.


Hon hittade en ekologisk hudterapeututbildning på distans via Academy for Spa and Beauty och kände direkt att det var något för henne.

 – Det ligger i tiden då människor är väldigt medvetna idag och det är verkligen något jag kan stå bakom.

Sofie förklarar att inom den ekologiska utbildningen finns ett helhetstänk, där man ser hela människan.

 – Om man inte äter bra, är stressad eller har något annat som tynger så syns det på utsidan. Många som varit hos mig börjar förstå att de måste ta hand om sig själva och börjar med till exempel yoga. Inom detta yrke blir man både hudterapeut och terapeut. Jag märker att många får förtroende för mig och jag har dessutom tystnadsplikt.
På salongen kan Sofie erbjuda sina kunder flera slags behandlingar, som klassiska ansiktsbehandling med avslappnande massage, djuprengörande ansiktsbehandling, endast massage eller fotvård. Hon vaxar även ben och utför brasiliansk vaxning.

Nyligen gick hon också en utbildning inom lashlift och brow lamination, som ger naturligt fina ögonfransar och ögonbryn utan permanent förändring.

 – Det är väldigt inne just nu och inom den här branschen gäller det att hänga med. Man står aldrig still, utan utvecklas hela tiden och det är något jag strävar efter. 


Produkterna som hon använder sig av i salongen kommer från Maria Åkerberg och är 100 procent ekologiska.

 – Det kan vara klurigt med ekologiska produkter. Om en ingrediens fått en ekomärkning kan hela produkten kallas ekologisk. Till exempel kan det stå att produkten innehåller vatten på ett annat språk men i vissa länder är inte ens vattnet så rent att man kan dricka det. Från Maria Åkerberg är varenda produkt helt ekologisk, tillverkad i Sverige och man vet var allt kommer ifrån. Det finns inget i dessa produkter som är skadligt för vare sig människor eller miljö.Sofie känner att hon verkligen har träffat rätt när hon valde att utbilda sig till ekologisk hudterapeut och hennes goda rykte har börjat sprida sig. Idag kommer många kunder på rekommendation från andra.

 – Jag får ofta höra att jag är duktig och att kunderna trivs med mig och det är väldigt viktigt.

Idag jobbar Sofie extra i en annan butik, något hon också gjorde under utbildningen.

 – Mitt mål i framtiden är att jobba som hudterapeut på heltid, det vore verkligen drömmen.

Läs mer...

2020-09-21

Webbplats
EM_hundarnas hus_03

Hunddagis i trygg miljö

Artikel På Hundarnas Hus får hundarna vistas i en lugn miljö, samtidigt som de tas om hand av personal med mycket kunskap. Här finns förutom hunddagiset även en butik med foder och tillbehör, hundtrimning och...
enterprisemagazine.se - concito.se - 18-06-2021

Intresserad av att hitta nya kunder?

Artikel
  • NATURAL SKINCARE BY SOFIE
  • Tel | 0480-514 44
  • Södra Långgatan 18, 392 32 Kalmar
EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

EM_peter-svensson_05

Peter Svenson fotograferar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine