EM_Vinos ekoha¨lsa_01EM_vinos ekoha¨lsa_03EM_Vinos ekoha¨lsa_04

Ekologiskt och hållbart i Vaggeryd

Hos Vinas Ekohälsa kan kunderna både ta del av en välfylld butik med ekologiska produkter samt ett brett spann av behandlingar, alla med produkter som värnar om människa och miljö.

Anna Vingrahn var tidigt ute med att jobba med ekologiska och naturliga produkter. Redan för över 20 år sedan började hon upptäcka och intressera sig för den kemikaliefria världen och hudvård som innehöll naturliga ingredienser. Hon som redan då varit intresserad av makeup under flera år började gå utbildningar och är idag terapeut inom såväl friskvård och massage som naturkosmetik.


– När jag började med detta var det inte alls så stort intresse men de senaste fem år har det verkligen eskalerat med ekologiskt och hållbart tänkande, menar Anna som verkligen brinner för sitt yrke och företag.
Butik med ekologiskt sortiment 

De stora lokalerna rymmer både behandlingsrum och en välfylld butik med ekologiska och miljövänliga produkter med såväl hudvård och hushållsprodukter som snacks. Allt som finns i butiken skänker en omtanke om människa och miljö, då det är både ekologiskt och till nästan hundra procent veganskt.


– Det enda jag säljer som inte är veganskt är honungen. Jag är väldigt kräsen med vilka leverantörer som jag köper in ifrån, då jag även vill att förpackningarna ska vara återvinningsbara.


Butiken som är öppen två dagar i veckan har även en webbutik som funnits sedan starten.


– Inom Vaggeryds kommun har jag utkörning två dagar i veckan och det har verkligen blivit populärt under pandemin.


Anna värnar om kvalitet i butiken men också att kunderna ska få mycket för pengarna.


– Här hittar kunderna småländska priser trots att de får mycket för pengarna.
Från massage till ekologiska ansiktsbehandlingar

Hälsostudion rymmer idag två behandlingsrum och för tillfället håller de på att inreda ett tredje. Förutom att Anna själv utför behandlingar hyr hon in två terapeuter och har även anställt en terapeut. Utbudet av behandlingarna är minst sagt brett, där allt sker med naturliga produkter och ett holistiskt synsätt.


– Vi utför alla våra behandlingar med en holistisk synsätt, där vi ser på helheten och inte bara området vi behandlar.

Inom företaget jobbar de med olika massagetekniker och inspireras till stor del av TCM som är metoder inom kinesisk medicin, som koppning och gua sha.


Anna utför även ekologiska ansiktsbehandlingar, sockervaxning samt hälsobehandlingar som hårmineralanalys.

De andra terapeuterna utför också många olika behandlingar som healing, hotstone massage, mental coaching, zonterapi och mer därtill.
Många återkommande kunder

Till Vinas Ekohälsa kommer människor i alla åldrar, både män och kvinnor. Anna berättar att många kunder som kommer till dem, kan vara väldigt stressade men går ofta ut som en ny människa.


– Det är oerhört viktigt att ge sig tid att ta hand om sig själv, då det är ett stressigt samhälle vi lever i.


Kunderna som kommer för behandling handlar också ofta i butiken. Den lilla butiken som rymmer mycket lockar också många privatkunder och företag som ska köpa presenter.


– Under julen hade vi många beställningar från företag som köpte julklappar till sin personal.


Genom åren har Anna fått mycket beröm från nöjda kunder.


– Jag får ofta höra att jag är innerlig och att kunderna känner att jag verkligen ger dem tid. I stort sett bokar alla som kommer hit en ny tid och det är det bästa betyget man kan få, avslutar Anna.


Läs mer...

2021-08-12

Webbshopp
Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
EM_advokatfirman-hahne-norlin_01

När du befinner dig i en kris eller vill förekomma en- välj rätt advokatbyrå

Artikel De flesta människor behöver någon gång i livet vända sig till en advokat. Du går igenom en skilsmässa, barnen ska få gåvor, ett testamente ska upprättas eller du har dragits in i ett brottmål. Advokater...
  • Vinas Ekohälsa
  • Tel | 0393 100 11, 0763 18 14 45
  • Adress | Järnvägsgatan 17, 567 30 Vaggeryd
EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine