Dela artikel

Elinstallationer för alla

Genom att erbjuda det mesta inom elinstallationer, såväl för privatpersoner som företagskunder, har Dahlbergs Elektriska fullt upp trots det känsliga konjunkturläget. Och att de gör jobb med kvalitet vittnar mängden återkommande kunder om.


Dahlbergs Elektriska har säte i Fränsta, väster om Sundsvall, men har pendlat till uppdrag i både Luleå och Östersund. Med en bakgrund som reparatör och industrielektriker tar Lennart Dahlberg sig an det mesta inom el.
– Ena dagen kan jag göra installationer eller sätta upp inbrottslarm i ett hem, för att nästa ordna med datanät på ett företag. Det mesta är småjobb som görs av en person, men vid större uppdrag kan vi hjälpas åt, förklarar Lennart som driver Dahlbergs Elektriska.
Han startade företaget för tio år sedan efter att först ha arbetat på en annan firma. I dag har han två anställda elektriker som han är glad över att ha i sitt företag då det inte alltid är så lätt att hitta bra personal i trakterna.
– Den ena killen har varit med i många år, den andra är helt nyanställd. Det är en chansning att anställa nya medarbetare eftersom personen måste börja från noll. Men för mig har det gått väldigt bra, säger Lennart.
Han tycker sig samtidigt se hur branschen har blivit tuffare och att det finns färre jobb att dela på. För att följa med i utvecklingen är det därför viktigt att hålla sig uppdaterad.
– För de som utbildar sig i dag tror jag att det är viktigt att ha minst en specialinriktning för att bli attraktiv på arbetsmarknaden. Men även vi som varit med länge måste hela tiden vidareutbilda oss för att hänga med.

2013-02-13