EM_Boyer Sport Sweden AB_01

3 min lästid

Elitidrottaren som leder pass för alla

Med stor kunskap och erfarenhet leder Linus Boyer genom sitt företag Boyer Sport Sweden AB, gruppträningar för både privatpersoner och företag i Uppsala, samtidigt som han också tävlar på elitnivå.


Bakom Boyer Sport Sweden AB står elitidrottaren Linus Boyer som både har en stor praktisk erfarenhet av idrotten genom sin egen framgång och även har teoretisk kunskap genom utbildningar. Linus startade sitt företaget i november 2020, efter att under två år funderat vad han ville göra. 


– Jag pluggade till byggnadsingenjör, vilket var kul men jag kände efter en tid att det var inget jag ville ägna mig åt hela dagarna, då jag är väldigt aktiv och inte tycker om att sitta still, säger Linus.

 

Att vara aktiv och röra på sig är något som följt med Linus genom uppväxten i Sörmland.


– När jag var yngre skickade mamma ofta ut mig och brorsan och vi var ute jämt, året om och körde i princip alla sporter. När jag var 13 år flyttade jag till Nyköping och medverkade på en skoltävling i friidrott, vilket resulterade i att klubben ville ha med mig. Ett år senare var jag silvermedaljör på Ungdoms SM i friidrott och topp fem i Sverige, berättar Linus.

Så småningom blev han tränare för Friidrottsklubben i Uppsala, vilket ökade hans intresse för träning ytterligare. 

Idag tränar han 110 och 60 meter häck på elitnivå och var under sensommaren med i tävlingar som sändes på SVT. 
Träningspass för företag 

Genom Boyer Sport leder han träningar för både privatpersoner och företag i friidrotts- och innebandyhallen IFU-Arena i Uppsala, som han för ett samarbete med. Han samarbetar också med Uppsala IF och leder träningar på Celsiusskolan som är Sveriges största idrottsgymnasium. I och med pandemin har han under våren kört en del träningspass för företagsdeltagare över digitala mötesplattformar, något han kommer att fortsätta med under hösten.


– Det är kul men inte riktigt samma sak som när man träffas fysiskt. Fördelen är dock att man kan hålla det kortare och köra mitt i arbetsdagen. Jag kan dessutom anpassa både dag och tid efter kunden. Min förhoppning är dock att man kan utöka både de privata träningarna och företagsträningarna på plats på IFU-Arena. Hit kan man komma på ett pass, duscha och äta lunch om man vill, då vi har en bra lunchrestaurang här.


Linus tar emot både större och mindre grupper, alltifrån fem upp till hundra personer. Att träna och göra det i grupp menar Linus har många fördelar. 


– De flesta skulle må bra av träning och det är ofta kul att komma till ett nytt ställe och träna tillsammans. 
Från träning med fria vikter till löpning  

Passen kan anpassas efter vad kunden önskar, med alltifrån träning med fria vikter till löpträning och trots att de tränar i grupp kan de anpassas på individnivå. 


– I den träning jag utför kan man alltid köra sin egen nivå och jag avslutar alltid med något yoga-inspirerat, där man kan hitta andningen samt töja och tänja på muskler så man får upp rörligheten. Det är ett stort problem idag att så många är väldigt stillasittande och får ont i rygg, axlar och höfter. Därför är det viktigt att få upp rörligheten.


Linus som har en gedigen meritlista och erfarenhet av träning är kunnig på hur kroppen fungerar. 


– Jag är utbildad av en svensk gymkedja och har universitetskurser inom idrott, det har gett mig både bred erfarenhet och kunskap. Jag har både kunskap av elitidrott och friidrott, vilket gör att jag lätt kan se vilken träning som passar för varje individ. Det är viktigt att tänka på att man inte behöver köra hårt för att träna, man gör det för att må bra, avslutar Linus. 

Läs mer...

2021-10-12

EM_Natural Health_01

Hälsa på naturlig väg

Artikel Hos Natural Health får människor hjälp att lokalisera problem i kroppen och åtgärda dem. Här utgår man från ett holistiskt synsätt. – Det är viktigt att tänka på helheten och förstå att allt hör ihop....
EM_arbetsrattsexperten_01

Arbetsrättsexperten är Sveriges största Arbetsrättsbyrå!

Artikel Har du blivit felaktigt uppsagd eller behöver företaget hjälp med organisations- och personalfrågor? På kort tid har Arbetsrättsexperten knutit till sig ett 30-tal specialiserade medarbetare, med fokus...
  • Boyer Sport
  • Tel | 0739-56 25 20
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

Arkiv