155090 HP
155090 HP0
155090 HP1
155090 HP
155090 HP0
155090 HP1

En upplevelse för både öga och gom

Hamnpaviljongen i Uppsala ligger vackert vid Fyrisån, nära både natursköna Islandsfallet och Stadsträdgården. Med en spännande meny med både lunch och middag, alltid lagade på lokala och färska råvaror finns här något för alla – både mat, after work, avslappning och dans.

Restaurang Hamnpaviljongen startades redan 1975 av en överläkare på Akademiska Sjukhuset i Uppsala och fick då namnet Pannkakshuset. Sedan dess har lokalerna, som är vackert belägna vid centrala Hamnplan, bytt ägare ett par gånger. För drygt tre år sedan tog Rebecka Lundberg och sambon Jonny Jonel över och valde att återta namnet Hamnpaviljongen.
   – Namnet passar in i miljön, är klassiskt och påminner om byggnadens långa historia, säger Jonny Jonel, som tilltalas av att restaurangens centrala läge kombineras med vacker natur inpå knuten.


Här kan gästerna njuta av både kött- och fiskrätter, och i höst gör även vilt entré på menyn.
   – Och 80-talet börjar komma tillbaka på menyn med rätter som entrecote, pepparbiff, hamburgare och bouillabaisse. På senare tid har det kommit många nya restauranger som satsar på ny mat, men vi gillar det klassiska.

Rätterna tillagas på klassiskt manér av årstidens primörer. Att även servera pasta, sallad och vegetariskt är givetvis en självklarhet för Hamnpaviljongen. Konceptet ”less is more” är uppskattat i en tid då många krögare tenderar att överarbeta menyn med en bredd som gör att kvaliteten riskerar av sjunka.
   – Det är viktigt att folk kan välja vad de vill äta. Vi har alla kategorier i Uppsala och de flesta är medvetna om vad de äter. Vi är stolta över att servera färsk fisk och bra kött som inte innehåller en massa hormoner, säger Jonny Jonel.


Den vegetariska lunchen är till vegetarianernas stora glädje både välkomponerad, fantasifull och näringsrik. Torskryggen är populär, till den grad att den kommer att vara kvar till hösten.


Luncherna slutar klockan 14.00 om dagarna då Hamnpaviljongen laddar om för kvällens à la carte. Här finns meny för både vuxna och barn.
   – Det finns restauranger som inte tillåter barn, men vi tycker att det är roligt med barn – därför är hela familjer varmt välkomna. Hit kommer folk i alla åldrar, säger Jonny Jonel.


Hamnpaviljongen rymmer totalt 146 gäster och bokas dels av större sällskap i samband med exempelvis bröllop, disputation eller företagsmiddagar.


Uteserveringen Båthuset har bara öppet under sommarmånaderna och bjuder på lättare tapas, livemusik i form av trubadurer och senare framåt kvällen DJ.

2015-08-26
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies