195079 EK2195079 EK5195079 EK7195079 EK8195079 EK4195079 EK6195079 EK3

Energiklinik med många behandlingar

I ett lugnt läge strax utanför Helsingborg driver Betina Tönissoo Energikliniken där hon bland annat erbjuder behandlingar inom zonterapi och massage av flera olika slag.

Energikliniken ligger belägen en bit utanför stan och hela omgivningen men även klinikens insida ger ett sken av lugn, något som behandlingarna till stor del också handlar om. 


Här utför Betina zonterapi, klassisk massage, Hot Stone- och Bambumassage men även vaxning med sockervax och behandling av öronljus. Hon har även en Magic Pot-maskin som hon använder sig av i sina behandlingar.  I sin verksamhet har hon hittat en bredd som lockar många kunder. 


Betina jobbade tidigare som undersköterska men efter tolv år i branschen  fick hon idén om att starta något eget, där hon kunde ge patienter alternativa behandlingar. Av en slump hörde hon talas om zonterapi och snart hade hon utbildat sig och startat en klinik och under åren har hon fortsatt att utbilda sig för att kunna utföra respektive behandling. 

När hon startade sin verksamhet tog hon tjänstledigt från sitt jobb som undersköterska. Att ta tjänstledigt gav henne en chans att återvända efter ett år om planerna inte skulle lyckas men nu är hon inne på sitt tjugonde år. 


När hon utför behandlingar inom Bambumassage använder hon sig av bambupinnar som hon knådar med. Genom den här behandlingen får kunden både massage och stretching av hela kroppen, från topp till tå. 


Magic Pot är istället en maskin som via infrarött ljus går djupt ner i muskulaturen, värmer upp den och slaggar ut bindväv. 


         – Jag har haft kunder som inte kunnat lyfta sina axlar alls men efter en halvtimme med maskinen har de blivit betydligt rörligare. 


Betina har många olika behandlingar under ett och samma tak och varje gång en kund kommer till henne går hon noggrant igenom vilka problem kunden har för att kunna hitta den bästa behandlingen. Ibland kombinerar hon också flera olika slags behandlingar för att uppnå bäst effekt. 


         – När en kund kommer hit med ett problem ska det vara löst när de går hem eller åtminstone vara en bit på väg. Jag kör inte bara den klassiska massagen utan kombinerar många. Jag har tagit godbitarna ur det bästa och där skiljer jag mig från vanliga massörer. 


Till kliniken kommer både barn och vuxna i alla åldrar och många är från orter runt om Helsingborg. Hit kommer de också för olika slags besvär som huvudvärk, spänningar i nacken, om de är påverkade av stress eller har ont i ländryggen. 


Betina lägger stort fokus på att kunden ska kunna varva ner, slappna av och känna sig omhändertagen när de kommer till henne. 


          – Jag konsulterar kunderna innan de lägger sig på bänken och sedan vill jag försöka få ner dem i ett lugn under behandlingen så att de kan koppla av och koppla bort verkligheten en liten stund.  Jag avslutar alltid massagebehandlingar med en ansiktsbehandling som är väldigt avslappnande.


Betina har varit i branschen länge och hon tycker att det finns en större medvetenhet kring den egna hälsan hos människor idag. 


           – Idag skickar också många företag hit sina anställda som har ett stillasittande jobb, vilket gör att de får en tacksam personal som mår bättre. 


Betina utbildar även inom Bambumassage. Hon utbildar både privata terapeuter och åker även ut till större spaanläggningar där hon utbildar spapersonal och det här är något som hon skulle vilja lägga mer fokus på i framtiden. 


           – Dels är det inte lika tungarbetat som att massera hela dagarna och det är väldigt kul att utbilda inom denna massage, eftersom behandlingarna ger ett så bra resultat. 

Läs mer...

2019-11-14 14:45

Hemsida
201026 HK1

Kyla med mjuka värden

Artikel Med lång erfarenhet förser Hultmans Kyla sina kunder med kyla i såväl bilar, hem och lokaler. Här står gediget goda kundrelationer högt i fokus. – Det är otroligt viktigt för oss att kunderna uppskattar...
201025 MCAB2

Unik ventilservice med kvalitet

Artikel På Mec-Con utför de service på ventiler av en mängd olika fabrikat och storlekar. Förutom att ta emot produkterna på sin ventilverkstad åker de också ut till kund med sina mobila serviceverkstäder, vilket...
  • Energikliniken
  • 0793-40 98 63
  • Alnarpsgatan 59,
    256 67 Helsingborg
_Jimmy1

Jimmy Schönning

Njutbart hemma!

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv

© 2019, Enterprise Magazine