EM_Karlskoga anla¨ggningsteknik_01

Entreprenadtjänster i Örebro län

Katab, Karlskoga Anläggningsteknik AB, förser både privatpersoner och företag med ett brett spann av entreprenadtjänster inom VA och anläggning. Med stor kunskap och mer än 17 år i branschen utför de alla uppdrag med stor noggrannhet och kvalitet.

Med ett brinnande intresse för uppdragen, kunderna och branschen startade Kim Dalin och Kjell Johansson Katab i januari i år. Här förser de sina kunder med många olika slags entreprenadtjänster, från anläggningsarbeten, avlopp, husdränering och husgrunder till murbyggnation, plattläggning, VA-läggning och vägbyggen. Både Kjell och Kim har lång erfarenhet av branschen, både som anläggare och lastbilschaufför och kom i kontakt med varandra när de jobbade som kontorsanställda på samma firma.


– Vi jobbade bra ihop och hade kul tillsammans på kontoret. När coronan slog till blev det stopp på kontoret och jag gick ut och jobbade på fältet, som anläggare, grävmaskinist och lastbilschaufför. Kjell sa upp sig och vi började jobba ihop och då växte också tanken fram att starta något tillsammans, berättar Kim.


Trots att det var vinter och många av uppdragen inte kan utföras under denna årstid och det dessutom råder en pandemi, dröjde det inte länge innan de skaffat sig en kundkrets och fått uppdrag.


– Vi knöt händerna och började jaga jobb och det har fungerat bra, säger Kjell.


Anläggningsarbeten åt privatpersoner 

Inom företaget har de ett brett spann av tjänster, där de främst har privatpersoner som kunder.

Bland annat förser de sina kunder med olika former av anläggningsarbeten, som gräsmattor, grus och parkeringar.


– Vi tycker det är kul att skapa något och att i stort sett jobba med tomt och trädgård,  säger Kim.


Under vinterhalvåret, då projekt som dessa inte kan utföras, tar de sig an större projekt mot företag då de hyr ut sig som anläggare, hjullastarförare samt lastbilschaufför. Inom företaget har de en egen hjulgrävare som de förflyttar mellan de olika jobben. De hyr också in andra maskiner vid behov.


Husgrunder 

När man som kund ska bygga hus och anlita någon för att göra husgrunden rekommenderar Kim och Kjell att man går direkt till en entreprenör för att ta reda på kostnaden.


– Många vill ha ett helhetskoncept för att få en uppfattning om vad husbygget kommer att kosta men det kan vara mycket värt att gå till en lokal entreprenör för att få en korrekt prisbild. Man kan då fråga vilka förutsättningar man har på tomten och vad det kommer att kosta istället för att få ett ungefärligt pris, menar Kim.


I framtiden ser Kjell och Kim att de kommer fortsätta bistå med sina tjänster åt privatpersoner i Örebro län med omnejd.


– Vinterhalvåret tror jag att vi kommer fortsätta köra som nu och jobba som underentreprenörer, då det är en stor trygghet för oss, säger Kjell.


Brinner för sitt yrke 

I framtiden kan de också tänka sig att hitta samarbetspartner i form av underkonsulter om behovet finns.


– Det går allt mer och mer mot att man hyr arbetskraft istället för att anställa och det är nog det vi kommer att rikta in oss på, säger Kim.


Både Kim och Kjell brinner verkligen för sitt yrke och är glada att de får jobba med just detta.


– Jag kan tänka mig att det inte är så många yngre som tycker att det här jobbet är spännande men många vet inte vad de går miste om. Tycker man om att vara ute och jobba så är det helt fantastiskt, avslutar Kim.

Läs mer...

2021-06-09

Em_adrenaline key_06

De skapar delaktighet och kollektiv intelligens

Artikel Adrenaline Key bidrar till att bygga kollektiv intelligens utifrån organisationens behov och varje medarbetares unika kompetens genom dialog och rätt verktyg. – För att en ledningsgrupp ska lyckas med...
EM_It-total_01

Cyberattacker är de kriminellas nya krig

Artikel Då ett Miamibaserat mjukvaruföretag utsattes för en hackerattack av cyberkriminella i juli i år, var det många som tvingades få upp ögonen för verkligheten. Ransomware-attacker där företag utpressas på...
  • KATAB
  • Tel | 0707-73 06 66, 0702-61 06 98
  • Adress | Södra parvägen 2, 692 94 Karlskoga
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine