142117-jobryan

Erfaren hantverkare med smittsam arbetsglädje

Familjekära Angel Navarro ser bygg- och plattsättaryrket mer som en livsstil än ett arbete och har döpt sitt nystartade byggföretag Jobryan efter sönerna Jonas, Bryan och Angelo. Här ägnar han sig åt renovering samt om- och tillbyggnad och vänder sig främst till privatpersoner. ”Denna kundgrupp är min favorit eftersom jag gillar utmaningarna det ger mig”, berättar han.

Det är inte alla hantverkare som kan komma med tips och idéer kring hur en renovering kan utföras på bästa sätt utifrån de förutsättningar som finns. Angel Navarro kommer från Kuba (men har tillbringat 20 år i Miami och har varit i Sverige i fyra år) och är den sorts hantverkare som gärna ger tips och förslag om hur saker och ting kan göras billigare, snyggare och mer funktionella. Ibland behövs inga omvälvande renoveringar för att skapa en stor förändring, ofta räcker det att ändra små saker.
– Och man kanske inte behöver lägga om golvet, ofta räcker det med att man slipar det, säger Angel Navarro och tillägger att det är viktigt att komma fram till den lösning som passar kunden bäst.
Att den bästa marknadsföringen är en nöjd kund, det är Angel Navarro övertygad om. Men det är inte den främsta drivkraften. För hantverkaren är det viktigast att ha en yrkesstolthet och att kunna hjälpa folk att hitta rätt. Med över 20 års erfarenhet av renoveringar och om- och tillbyggnadsarbete har han den kunskap och erfarenhet som krävs för att lyckas.
– Jag älskar mitt jobb. Och inga uppdrag är för stora eller för små. Kunder kan höra av sig om att sätta upp en högtalare på väggen, det är inga problem. Jag har åkt från Miami till Fort Lauderdale för att ordna en spik, det är min stil, säger han.
Det råder ingen tvekan om att Angelo Navarro är en hantverkare som verkligen gillar sitt jobb. Det går närmast att ta på arbetsglädjen när han pratar om olika uppdrag och nätter som ägnats åt planering trots att han borde sova. För Angelo Navarro tar entusiasmen över.

Under sina år i Miami arbetade Angel Navarro, som har certifikat för plattsättning, ansvarsförsäkring och kvalitetsdokument, mycket med marmor.
– Här är det mer enkelt, men där hade alla marmor, menar han.
I Sverige jobbar han med det mesta inom bygg, förutsatt att det är inomhus, och har möjlighet att ta totalentreprenad.
Att företag får problem med sina kunder emellanåt är mer regel än undantag och inga konstigheter, menar Angel Navarro.
– Men det gäller att kunna lösa problemen, att fixa det som har blivit fel!

Läs mer...

2014-02-20 14:30

EM_Szilvia-Stad_1

Miljövänlig hemstäd i Växjö

Artikel Med en stor omtanke om miljön utför Szilvia Städ AB städtjänster i Växjö med omnejd. Här kan kunderna välja befintliga städpaket eller skräddarsy sitt eget utifrån vilket behov de har.
EM_Expodul-uterum_1

Måttanpassade uterum med kvalitet

Artikel Med ett uterum kan vi njuta av säsongerna längre eller till och med hela året runt. Dessutom ger det en härlig kontakt med natur och omgivande miljö. Ett uterum blir som en förlängning av huset, som lika...
_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv