EM_HumanSolutions_1

Ett företag som gör skillnad

Human Solutions AB erbjuder kvalificerat HR-stöd till såväl små som stora verksamheter. Hos dem kan kunderna hitta en flexibel, kostnadseffektiv och extern HR-funktion. Här jobbar de dessutom alltid nära sina kunder.
– Vi har en otrolig förmåga att bygga förtroendekapital. De som anlitar oss vet vad de får och att vi är flexibla. Vi har en förmåga att berätta för kunderna hur man ska göra saker och inte bara att man ska göra det, säger Björn Pettersson.

Björn Pettersson och Annika Ekdahl som tillsammans driver Human Solutions har båda en gedigen yrkeserfarenhet bakom sig, då de båda har verkat som personalchefer inom större organisationer. 


Idén till företaget föddes för att hjälpa verksamheter som saknade HR-resurs, för att stärka deras kompetens. Främst hjälper de små till medelstora företag men de har även börsnoterade bolag bland sina kunder. 


Basen i deras tjänster är ett HR-abonnemang, då de jobbar med företagens HR-frågor. Utöver det erbjuder de även utbildningar, rekryteringsinsatser samt möjlighet till grupp- och individutveckling.


Den vanligaste samarbetsformen är att de har ett tätt samarbete med kunden och kan skräddarsy lösningar efter varje kund. 


– I vissa fall jobbar vi utifrån ett plan men det kan också ske mer akuta händelser och då är hela eller delar av, insatsen redan betald. Det finns också möjlighet för kunden att skjuta timmarna framför sig och samla till en utbildningsdag. Vi har hittat en flexibel lösning och en form där vi är kvar i den omfattning kunden önskar. Kravbild är idag stor på arbetsgivare, då de både tar en affärsrisk och ett ansvar, vilket gör att de kan behöva stöttning, säger Annika.  

Human Solutions utbildningar består bland annat av arbetsrätt, samtalsmetodik, ledarskapsutbildningar, att kommunicera budskap samt att leda och fördela arbetet. Här hjälper de även företagets anställda inom individ- och grupputveckling. 


– Vi brinner för att grupperna ska hitta vägar för att lägga energin på rätt saker och då alltid med huvudfokuset ökad lönsamhet, förklarar Björn. 


De arbetar med många olika branscher, då företagen ofta ställs inför samma situationer även om de skiljer sig åt rent regelmässigt. 

När det kommer till rekrytering finns det många fördelar med att anlita ett externt bolag som Human Solutions.


– Vi brukar säga att vi rekryterar inifrån och tror på grundidén, att om vi jobbat med en uppdragsgivare i många andra frågor har vi en bra bas på att kunna känna av vad som ska prägla en kravprofil och så vidare, säger Björn. 


Oavsett bransch och titel kan kunderna anlita Human Solutions.


– Vi jobbar med alla slags befattningar. Det ligger oss otroligt varmt om hjärta att hitta rätt person, oavsett titel, säger Annika.

Även under tider som dessa anlitas företaget av många nya kunder, då deras tjänster kan vara till stor hjälp för många när det svänger i många branscher. 


Idag är de fyra anställda på bolaget och här ligger god kundservice högst upp på listan. 


– Vi är otroligt serviceminded och vi hör inte till en speciell bransch som de flesta konsulter och rekryteringsbolag gör. Från kunderna får vi mycket feedback, som säger att de anlitar oss för att de vet att vi investerat mycket tid och pengar och att vi kommer finnas kvar. Även när regelverk förändras är de noga med att upplysa sina kunder, för att hela tiden hålla dem ajour. 


– Vi skickar ut nyhetsbrev när det sker förändringar. Ingen kund ska behöva googla om Tillväxtverkets senaste besked, säger Björn. 


Annika och Björn brinner verkligen för mötet med människor och deras verksamheter. 


– Att få träffa människor, göra skillnad, verka i många olika branscher och ha fokus på förbättring och lösning, gör att vi har Sveriges roligaste jobb, avslutar Björn.

Läs mer...

2021-02-16 11:30

EM_MOB_1

Uppdrag åt bostadsrättsförening skapar trygghet för Mattias

Artikel Det ser stabilt ut med uppdrag för Mattias Olsson. De senaste sju åren har han haft en hel del uppdrag att göra i lägenheter åt Brf Ängsknarren på Kungsholmen, Stockholm. Han klarar av mycket själv och...
www.enterprisemagazine.se - www.azdesign.se - 24-02-2021

Så ökar du trivseln på kontoret

Artikel
  • HUMAN SOLUTIONS AB
  • Tel: 0722-15 85 55
  • Adress: Staglabergsgatan 10, 352 34 Växjö
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine