Dela artikel

Ett må-bra-tempel för alla

Tio bassänger och relaxavdelning. Vad mer finns att önska av en bad- och aktivitetsanläggning för hela familjen? Lägg därmed till både gym, massage och en stor idrottshall och du har Eddahallen i Skellefteå – ett komplett må-bra-tempel för alla.


– Babysim för de allra minsta, relaxavdelning för de som vill ta det lugnt och vattengympa och simträning för alla aktiva motionärer. Hos oss finns möjligheter för alla. Simning är dessutom en bra träningsform bland annat för att det ger en låg belastning på lederna, säger Roger Pohjanen, områdeschef för Eddahallen i Skellefteå.
Anläggningen från 1970-talet var för några år sedan i stort behov av renovering. Såväl vattenreningen som verksamheten behövde förbättras och diskussioner kring huruvida ett äventyrsbad skulle öppnas fördes. Till slut bestämdes att det skulle satsas på en anläggning som skulle passa alla åldrar och de tre bassängerna i badet utökades till tio med tillgänglighet året om.
– Det finns många som till exempel arbetar skift som måste få tillgång till badet även under dagtid. Vi har till och med öppet på julafton och hade senast runt 200 badgäster som kom hit och badade och åt julgröt i vårt café, berättar Roger.
På Eddahallen erbjuds även en hel del aktiviteter och kurser såsom simlärarutbildning, hjärt- och lungutbildning och simskola. Dessutom finns en YH-utbildning i kommunen som är kopplad till verksamheten.
– Den går ut på att lära sig att arbeta på en badanläggning med allt som hör till. Vi vill att all personal ska kunna samma saker för att kunna rotera. Det märks att besökarna uppskattar kunskapen och servicen det innebär. 


Foto: Camilla Degerman

2013-02-14