EM_grimm-advokatbyra_01

Expertis inom brottmål och familjerätt

Att anlita en advokat kan många gånger vara av stor vinning, både i en konflikt för att ta reda på vad som gäller men också i förebyggande syfte. Grimm Advokatbyrå Karlsson AB har stor kunskap inom familjerätt och brottmål och här finns ett stort och varmt engagemang för varje individ.

Susanna Karlsson har arbetat med juridik sedan 2008, hon har varit advokat sedan 2012 och hon har drivit Grimm Advokatbyrå sedan 2015. Att hon föll för just advokatyrket berodde på hennes stora intresse för människor. 


– Jag tycker om att hjälpa människor och jag behöver ha människor runt omkring mig, att bara sitta ensam på ett kontor skulle inte passa mig.


Susanna jobbar främst med familjerätt och brottmål, vilket ibland går hand i hand i med varandra. 


– Det kan vara ett par som ska skilja sig och som har gemensamma barn, men som inte kommer överens om hur bodelningen ska göras eller var barnen ska bo, då kan jag hjälpa till. Om konflikten blir för stor mellan parterna, och det går överstyr till handgripligheter eller annat, kan det helt plötsligt ett brottmål med i bilden också. 


Att tänka efter före, kan göra att många konflikter undviks men jag upplever att parter inte alltid vågar ta de initiativ som behövs. 


– I många kärleksrelationer uppstår en stark känsla av samhörighet och en önskan om att relationen aldrig ska ta slut. I det sammanhanget tänker många att det skulle upplevas som stötande och som ett bevis för misstro, att ta upp frågan om att upprätta avtal, när det istället handlar om att ta ansvar.


Vilka bodelningsregler som gäller om man är gift eller sambo skiljer sig åt, även arvsreglerna är olika. Susanna rekommenderar att man alltid pratar igenom saker och ting i förväg. Gärna tillsammans med en advokat så att båda parter vet vad som gäller, och så att adekvata avtal kan upprättas i syfte att försöka undvika framtida tvister.


Många tror exempelvis att man som gift har full giftorätt i den andra partens egendom, att allt ska delas lika, men det är inte alltid så det är. 


– Om man endast varit gift en kortare tid så finns det regler som gör att det kan vara oskäligt med full giftorätt. Ofta behöver man ha varit gift i några år innan man kan anses ha full giftorätt. 


Även om det är en kostnad att gå till en advokat så kan det vara besparande i längden, såväl ekonomiskt som känslomässigt, att få veta vad som gäller i just det specifika fallet.


Susanna förklarar att det finns flera tillfällen i livet då det kan vara viktigt att anlita en advokat för att få rådgivning och hjälp med att se över sin situation. Som advokat anlitas Susanna också av tingsrätten som försvarare eller målsägandebiträde. 


– De ringer hit om de fått en förfrågan av någon som behöver en offentlig försvarare. Därefter är det polisen som blir spindeln i nätet och bokar tid för förhör. Jag åtar mig även uppdrag från tingsrätten som bodelningsförrättare och som boutredningsman. Då är det jag som blir spindeln i nätet och som sammankallar till möten, driver ärendet framåt och fattar beslut.


Hos Susanna finns ett stort engagemang för individen. Eftersom hon är nischad mot både brottmål och familjerätt har hon en bredd som gör att hon kan erbjuda hjälp hela vägen. 


– Jag följer med hela vägen och kan hjälpa till med såväl förebyggande äktenskapsförord eller samboavtal, som med efterföljande 

bodelning. Jag kan även vara behjälplig i familjerättsliga tvister i domstol så som vårdnadsmål, arvstvister och så vidare. 


Susannas drivkraft är att hjälpa människor att hitta en lösning på konflikterna. 


– Det är roligt att jobba med konflikter när man ser att det finns en väg ut. Det bästa är när det blir en bra lösning på hela problemet, vilket många gånger resulterar i en bra lösning för klienten också, avslutar Susanna.

Läs mer...

2021-02-04

Webbplats
Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
  • GRIMM ADVOKATBYRÅ
  • Tel: 016-12 01 73
  • Adress: Fristadstorget 10, 632 18 Eskilstuna
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine