EM_unika-forsakringar_hero

Få rätt diagnos och vård vid en allvarlig sjukdom

Vi är många som är måna om att försäkra våra ting rätt, men hur duktiga är vi på att försäkra oss själva? Idag drabbas en tredjedel av alla människor i Sverige av cancer. Vill du ha tillgång till världsledande specialistvård om du själv eller en anhörig drabbas? Tidigare var specialistvården utomlands endast tillgänglig för människor med mycket pengar, idag är den tillgänglig för alla.

Tillsammans med samarbetspartnern Further förmedlar Unika Försäkringar sjukvårdsförsäkringen Specialistvård Global, som fokuserar på allvarliga sjukdomar och ger den försäkrade möjlighet till specialistvård över hela världen.


Kvalitén på den svenska sjukvården är hög, men inte alltid tillräcklig. Tidvis är det långa kötider och patienter som inte får den vård som de faktiskt behöver. Inte minst i sviterna av Covid-19, då sjukvården belastas hårt och samtidigt som vårdköerna växer, kommer den svenska sjukvården behöva kompletteras och avlastas, förklarar Erik Linzander som är vd och en av grundarna av Unika Försäkringar.


”Högkvalitativ vård ska vara tillgänglig för alla”

Unika Försäkringar anser att högkvalitativ vård ska vara tillgängligt för många, inte få. I de flesta situationer i våra liv begränsas vi inte i våra val, så varför skulle vi göra det i samband med en allvarlig sjukdom?


– Majoriteten av alla sjukvårdsförsäkringar är idag begränsade till Sverige och svensk vård. Vår målsättning är att ge människor med allvarliga sjukdomar en så bra vård som möjligt, och den vården hittar man ibland utomlands. Specialistvård Global har 53000 världsledande doktorer som ingår i det nätverk som den försäkrade bland annat får tillgång till. Försäkringen täcker allvarliga sjukdomar som kräver till exempel cancerbehandling, kranskärlskirurgi, neurokirurgi, organtransplantation från levande donator eller benmärgstransplantation. Deras fokus på allvarliga sjukdomar gör att de kan hålla nere premierna och därigenom tillgängliggöra försäkringen för alla. Man kan försäkra sig själv för några hundralappar i månaden, försäkra familjen i förmånliga familjepaket eller erbjuda försäkringen som förmån till de anställda. Försäkringen kräver nio hälsofrågor som ska besvaras och är utan självrisk eller bindningstid, berättar Erik.


Tar fram lista över de bästa sjukhusen

– När du har fått din diagnos eller vill ha en second opinion, ringer du oss. Vi tar fram en lista över de bästa utländska sjukhusen och de läkare som är specialiserade inom just den sjukdomen. Vi går igenom de olika behandlingsalternativen och ordnar med logistik som till exempel flyg, hotell och tolk. Med sig på behandlingen få man även ta med en anhörig vars resa och boende täcks av försäkringen. Om det är ett barn som är patient får båda föräldrarna möjligheten att följa med. Eftersom försäkringen täcker upp till 10 miljoner kronor om året behöver man inte bekymra sig över finansiella delen!


Både Unika Försäkringar och Further är oberoende från sitt försäkringsbolag och kan därigenom rekommendera den behandling som är absolut bäst lämplig för den försäkrade. Som ett led i ett mer proaktivt tänkande runt människors hälsa, kommer Unika Försäkringar under årets slut även inkludera hälsoundersökningar tillsammans med Specialistvård Global.


Fin förmån att erbjuda anställda

Alla företag är beroende av frisk personal, samtidigt som fler människor individuellt också tar sin hälsa på allvar och tänker i mer förebyggande syfte. Specialistvård Global tillsammans med hälsoundersökningarna är en fin förmån att erbjuda sina anställda, antingen som ett komplement till en annan sjukvårdsförsäkring eller som ett komplement till den offentliga vården. 


– För den anställde är det en stor trygghet att få regelbundna hälsokontroller och veta att man har tillgång till den absolut bästa vården i världen, om man drabbas av en allvarlig sjukdom, avslutar Erik.Läs mer...

2021-01-21

Webbplats
Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
EM_Mjd Renovera04

Specialister på totalrenoveringar

Artikel Med stor kunskap och med kunden i fokus utför Renovera Byggservice i Uppsala renoveringsuppdrag åt försäkringsbolag och privatpersoner. Här utför de varje uppdrag med stor noggrannhet och kvalitet.
  • UNIKA FÖRSÄKRINGAR I SVERIGE AB
  • Tel: 0770-17 57 77
EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

Arkiv