EM_WK & Bjo¨rklund_01EM_WK & Bjo¨rklund_04EM_WK & Bjo¨rklund_03

4 min lästid

Falsade plåttak – ett traditionellt hantverk

Med ett plåttak får man inte bara ett hållbart alternativ, man höjer också husets värde genom ett estetiskt vackert uttryck. Bakom WK & Björklund Company AB står kvalitet alltid i fokus och här råder en stor känsla för hantverket.
– Vi gör ofta det lilla extra för att få ett extra bra slutresultat. Att lägga den här typen av tak är något vackert man gör, som finns kvar under lång tid och vi känner en stor yrkesstolthet, säger Håkan Björklund.

Både Wiktor Karlsson och Håkan Björklund som äger och driver WK & Björklund Company har en lång erfarenhet av branschen. Wiktor kom redan som 14-åring i kontakt med plåtslageriet, då han valde att ha praktik på ett på ett sådant företag.


– Jag tyckte att det var kul och valde sedan att gå Bygglinjen på gymnasiet med inriktning på plåtslageri. Direkt efter studenten blev jag fast anställd på ett plåtslageri, där jag var kvar i tio år innan jag beslutade mig för att starta eget, säger Wictor. 


Håkan som tidigare jobbade som fastighetsskötare kände att det var dags att byta inriktning och kom in i branschen av en slump. 


– Jag hade en kompis som börjat jobba åt en takfirma och han frågade om jag ville börja jobba åt dem. Jag fick då komma in som vuxenlärling för att bli plåtslagare. Jag var kvar i tre år och jobbade därefter åt ytterligare några firmor innan jag beslutade mig för att starta eget 2017. 


Av en händelse samarbetade Wiktor och Håkan vid ett tillfälle då de gjorde ett tak ihop och som de själva beskriver det. De trivdes så bra tillsammans att de aldrig klev ner från taket, utan valde att slå ihop sina bolag och fortsätta samarbeta. 
Plåttak förstärker husets känsla 

Till största del sysslar företaget med att lägga falsade plåttak, även om de i liten skala tillverkar  produkter. De jobbar mot både privatpersoner och företag. Att lägga tak åt privatpersoner eller att samarbeta med medelstora byggfirmor är något de båda föredrar.


– På många större byggen har man ingen direktkontakt med slutkunden och det tycker vi om att ha, säger Wiktor. 


Det märks att både Håkan och Wiktor brinner för sina yrken och att utföra jobb med fina resultat. 


– Plåtslageri är ett hantverk. Det är mycket tradition och kan nästan klassas som byggnadsvård. Dessa tak är i stort sett samma som för 200 år sedan, då de inte har moderniserats, förklarar Håkan. 


Wiktor fortsätter att berätta att med ett plåttak kan man förstärka den genuina och tidsenliga känslan som finns på ett gammalt hus. Wiktor och Håkan får ofta komma med råd och tips till kunderna för att komma fram till den bästa lösningen. 


– Kunderna vet ofta att vi har stor kunskap och litar på att det vi gör blir bra, säger Wiktor. 
Söker fler plåtslagare att anställa 

WK & Björklund som idag är totalt fyra anställda söker just nu två plåtslagare till.


– Det finns jättemycket jobb men för lite folk inom branschen. Det är brist i hela Sverige men skulle vi hitta två färdigutbildade som gör fina jobb så anställer vi dem gärna, förklarar Håkan. 


Det viktigaste egenskaperna som Wiktor och Håkan tycker att en sökande bör ha är att de är noggranna och problemlösare. 


– Man ska utföra jobb med kvalitet som ser fina ut men man bör också vara en problemlösare, då det gäller att hitta egna lösningar när man stöter på problem, säger Wiktor. 


Sedan starten har WK & Björklund fått många nöjda kunder, som ofta lovordar dem. 


– Ryktet har spridit sig från mun till mun och på så sätt kommer det hela tiden nya kunder. 


Vi får ofta höra att kunderna både är nöjda med resultatet och vårt bemötande. Vi lägger kärlek i våra jobb och brinner verkligen för vårt yrke och vi hoppas att kunderna märker det, avslutar Håkan. 

Läs mer...

2021-10-13

EM_hagatun revision_01

Kunnig och tillgänglig redovisningskonsult

Artikel Att anlita en redovisningskonsult har många fördelar. Inte nog med att du som företagare får mer tid över till din kärnverksamhet. Du kan också få värdefulla tips och råd som gör ditt företag lönsammare....
EM_iamgrowth_01

Expandera verksamheten snabbt och effektivt – att tänka på inför företagsköp

Artikel Är du intresserad av att expandera din verksamhet? Att köpa ett befintligt företag är ett effektivt sätt, och dessutom den snabbaste vägen att ta verksamheten till nya höjder.
  • WK & Björklund
  • Tel | 0702-38 03 40
  • Adress | Lundkroken 4, 818 92 Valbo
  EM_hege-blaecker_08

  Hege Bläcker

  Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

  EM_dennis-teknikmagasinet_04

  Butikschef på Teknikmagasinet

  Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom Skincity

  Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine