Matias Varela & Peg Parnevik
Här i Sverige så finns det en bred mix av olika nationaliteter från hela världen och många svenskar har en annan grundnationalitet...
Få personer kan blicka tillbaka på en så gedigen företagshistoria som Ninna Elmqvist. På samma plats som hon nu står stod hennes farfars mor Lisa i slutet av 1920-talet och sålde färsk fisk direkt ur lådor. Även om mycket har hänt sedan dess, och företaget numera även består av restaurangverksamhet, är högsta kvalitet fortfarande ett ledord i verksamheten. Till exempel kokas skaldjuren fortfarande enligt Lisas recept.
Det som började som bara en fiskhandel har under åren utvecklats till flera enheter. I mitten av 1980-talet byggdes den nuvarande restaurangen som ofta topprankas av kritiker. Restaurangen är öppen dagtid, men bokas för större sällskap som festvåning kvällstid. Östermalms saluhall utsågs också för några år sedan till den sjunde bästa i världen.
– Hit kommer kunder som bryr sig om vad de köper. Här finns den mest välsorterade fiskdisken med fisk som främst kommer från västkusten, Norge och Danmark, berättar Ninnas bror Peter som är inköpsansvarig i butiken.
Till utbudet hör bland annat sjötunga, rödtunga, västerhavstorsk, rödspätta, bergtunga, slätvar och piggvar, bara för att nämna några. Allt är fiskat i nordöstra Atlanten. Från Östersjön är det mest gös och abborre som säljs.
– Det vi säljer mest av är lax. Den gravade, rimmade och färskrökta laxen är vida känd, tillägger Peter.
– Vi är otroligt stolta över det vi serverar och har en underbar kundkrets. Det som utmärker oss från andra fiskhandlare och restauranger är vårt fantastiska utbud, kvalitet och vår personliga service. Där är vi svårslagna! säger Ninna.
Sponsrade artiklar
Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.