125110.lisa.elmqvist.bild1
125110_Lisa-Elmqvist
125110.lisa.elmqvist.bild1
125110_Lisa-Elmqvist
Dela artikel

Fina fisken sedan 1926

Lisa Elmqvist AB är ett företag med anor. Ända sedan 1926 har fiskhandeln funnits i Östermalms Saluhall och drivs i dag av fjärde generationen Elmqvist. Här hittar man fantastiska fiskar och skaldjur som antingen kan intas i restaurangen eller köpas hem från den välsorterade butiken.

Få personer kan blicka tillbaka på en så gedigen företagshistoria som Ninna Elmqvist. På samma plats som hon nu står stod hennes farfars mor Lisa i slutet av 1920-talet och sålde färsk fisk direkt ur lådor. Även om mycket har hänt sedan dess, och företaget numera även består av restaurangverksamhet, är högsta kvalitet fortfarande ett ledord i verksamheten. Till exempel kokas skaldjuren fortfarande enligt Lisas recept.
Det som började som bara en fiskhandel har under åren utvecklats till flera enheter. I mitten av 1980-talet byggdes den nuvarande restaurangen som ofta topprankas av kritiker. Restaurangen är öppen dagtid, men bokas för större sällskap som festvåning kvällstid. Östermalms saluhall utsågs också för några år sedan till den sjunde bästa i världen.
– Hit kommer kunder som bryr sig om vad de köper. Här finns den mest välsorterade fiskdisken med fisk som främst kommer från västkusten, Norge och Danmark, berättar Ninnas bror Peter som är inköpsansvarig i butiken.
Till utbudet hör bland annat sjötunga, rödtunga, västerhavstorsk, rödspätta, bergtunga, slätvar och piggvar, bara för att nämna några. Allt är fiskat i nordöstra Atlanten. Från Östersjön är det mest gös och abborre som säljs.
– Det vi säljer mest av är lax. Den gravade, rimmade och färskrökta laxen är vida känd, tillägger Peter.
– Vi är otroligt stolta över det vi serverar och har en underbar kundkrets. Det som utmärker oss från andra fiskhandlare och restauranger är vårt fantastiska utbud, kvalitet och vår personliga service. Där är vi svårslagna! säger Ninna.

2012-11-05

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies