Dela artikel

För en tryggare transport

Kemp Industries AB har under fyra år försett sina kunder med tjänster inom emballage och rostskydd. Nu kan de också erbjuda sina kunder Anti-Corrosions-lösning, där produkterna förses med skydd. – Med den här lösningen blir inte produkterna drabbade av rostangrepp när de har emballerats, säger Samuel Kemp.

Kemp Industries jobbar inom emballage, rostskydd och även båtinplastning för vinterförvaring.

Deras kunder finns främst inom industrin och uppdragen består till största del av att plasta in stora moduler och delar som används vid byggnationer eller produkter inom industrin.

   – Det handlar allt som oftast om stora delar som ska plastas in, säger Samuel Kemp.


Stora internationella kunder

Deras kunder är stora, internationella företag som har sin tillverkning i Sverige och därefter fraktas produkterna utomlands.

Samuel började sin yrkesbana som båtmontör, där han arbetade mycket med inplastning av båtar. Han tog med sig sin kunskap till Malmö och startade sitt företag, som blev succé direkt.

   – Det finns inte så mycket konkurrens på området, vilket gjorde att jag fick uppdraget direkt. Den stora utmaningen är att sälja in idén till industrier som ofta inte ser värdet av att skydda produkterna ordentligt. Kostnaden är en bråkdel av vad det kostar att rengöra produkterna från smuts och rost efter transport.

   Han startade företaget för fyra år sedan, då som enskild firma men idag har han omvandlat det till aktiebolag. Samuel har ingen anställd i företaget men tar in underleverantörer vid behov.
Ny produkt skall skydda vid emballering

   Utöver de tjänster som Kemp Industries erbjuder så utbildar Samuel företag och säljer produkter till de som själva vill emballera.

Nu är Samuel i full gång med att få ut sin nya produkt på marknaden som ska skydda produkterna när de emballerats.

I framtiden hoppas han att fler industrier får upp ögonen för hans tjänster och produkter så att företaget kan växa.

   – Det gäller att fortsätta informera företag om att de i slutändan tjänar pengar på att anlita mig, då mina tjänster gör att de sparar tid och dessutom inte behöver bekymra sig över rost, corrosion, fukt, UV-strålning, smuts och snö på sina produkter.

   Samuel fortsätter att berätta att många företag idag har gått över till plastemballage men att det finns de som är mer restriktiva och håller kvar vid till exempel träemballage.

   – De tror att träemballage är tåligare men det är inte alltid fallet. Jag har även upptäckt att de som hanterar produkterna i transporten är mycket försiktigare när de har att göra med plastemballage än med träemballage, vilket även det är en stor fördel för produkterna.


Skräddarsyr ett skydd 

Samuels tjänster är väldigt flexibla då han kan skräddarsy lösningar så att det ska passa för varje kund.

En tjänst som han erbjuder är Covers, där han skräddarsyr ett skydd åt en produkt efter dess mått, vilket gör att det blir ett perfekt skydd för en produkt som blir stående under längre perioder.

   – Det kan handla om ett flygplan som behövs skyddas från angrepp och då har vi den perfekta lösningen.

   Under åren har Samuel fått många nöjda kunder, vilket han ofta får höra.

   – Jag får fina vitsord från kunderna och det är såklart väldigt roligt, avslutar Samuel Kemp.

2020-11-02