Dela artikel

Förändrade livet med yoga

Sjukskrivning på grund av utmattning fick Inger Novak att prova på yoga. Hon fastnade och bestämde sig efter några år för att detta var något hon ville hålla på med. Efter att ha utbildat sig till yogalärare startade hon eget och driver i dag Halmstads enda yogastudio.

– Det började med att jag hoppade in som instruktör för vissa pass på studion där jag tränade. Efter att jag en dag behövde ledigt men nekades till det, slutade jag och bestämde mig för att satsa på något eget, berättar Inger Novak som driver Lotusblommans yoga och massage i Halmstad.

Hon utbildade sig till yogalärare samtidigt som hon fortfarande var sjukskriven för utmattningsproblematik. När hon var färdig startade hon en egen studio och fick direkt kunder från sin tidigare arbetsplats som i samma veva hade gått i konkurs. I dag erbjuder hon den fysiskt krävande hathayogan, lugnare kundaliniyoga samt medicinsk yoga. Alla varianter har en sak gemensamt.
    – I yoga är det alltid andningen som är det viktigaste. Det är den som får igång cirkulationen och energirörelserna i kroppen. Dessutom kommer 70 procent av kroppens slaggprodukter ut genom andningen, berättar Inger.
    Hon har i dag 530 elever och två anställda med planer på att anställa ytterligare en person som kan hoppa in när det behövs. Som snart färdigutbildad akupunktör hoppas hon även kunna få tid till behandlingar.
    – Jag brukar hjälpa folk vid förfrågan både med vägledning om yogaklasser och med behandling. Med ytterligare en anställd är tanken att kunna lägga mer tid på det.

2013-12-28