Förgyller Färjestaden med finess
Familjerna Dannberger och Bremefors var överens om att Färjestaden saknade guldkant på tillvaron och såg till att göra något åt det. Exklusivt, handgjort, egentillverkat och försvinnande gott är deras bidrag. Ölandschoklads praliner, chokladkakor och glass får folk att vallfärda till företagets café och butik.
Både år 2010 och 2011 levererade Ölandschoklad sina praliner till Nobelfestens inofficiella efterfest. Men det hela började i slutet av 2009 med att en konfektyrfabrik i Färjestaden blev till salu. För familjerna Dannberger och Bremefors stod det klart att det var denna som skulle bidra till att väcka ortens sovande delikatessutbud. Familjerna slog helt sonika till och satte sin personliga prägel på verksamheten, som i dag fokuserar på att förse sina kunder med praliner, chokladkakor, sorbet och glass. Allt tillverkas i fabriken av äkta råvaror och säljs i såväl webbutik och via återförsäljare som i verksamhetens egna butik och café. Artificiella tillsatser är bannlysta.
– För att vi ska kunna ha en bra hållbarhet utan kemikalier måste vi vara fruktansvärt exakt på recepten, förklarar Nobbe Dannberger.
Ödet förde samman ägarna på Ölandschoklad med chokladfantasten Sylvain Marron, något som har bidragit till den kunskap och experimentlusta som infunnit sig i företaget. Denna har i kombination med inspirationen från Ölands vackra natur och unika växter resulterat i en rad smaksensationer som björnbär, jordgubbe, havtorn, sött & salt, citron, mocka, choklad, lakritsrot och öländsk getost.
– Sylvain Marron är vår mentor än i dag, konstaterar Magnus Bremefors.
2014-06-16
Dela artikel