EM_brahus_08EM_brahus_04EM_brahus_05EM_brahus_06EM_brahus_09EM_brahus_03

Förverkliga era husdrömmar med Bra Hus i Furudal

Från er första tanke på att köpa hus, till planering, genomförande och slutgiltig besiktning, reser Bra Hus i Furudal med er längs vägen. Efter cirka ett år av längtan och förväntan, kan ni äntligen kliva in i ert nya hem. Till doften av trä och nymålat, mellan stabila och robusta väggar av hög kvalitét, börjar livet på nytt.

Att Reinhold Hedlund kom till lilla byn Furudal i Dalarna i början av 1900-talet och såg områdets potential, blev början på ett företagande som sträckt sig över ett sekel och fortfarande blomstrar. 1903 grundades koncernen Hedlunds Trävaru, som innefattar sågverk och hustillverkning, och som än idag tillverkar och levererar några av Sveriges mest älskade nytillverkade hus. Idag drivs och ägs koncernen av tredje och fjärde generationen familjemedlemmar.


– Min morfarsfar såg de fantastiska milsvida skogarna och fattade tycke för byn. Än idag är vi mycket måna om att byn med sina tusen invånare ska få finnas kvar och att människor i närområdet ska ha jobb att gå till. Furudal ligger oss varmt om hjärtat och vi planerar att finnas kvar i minst hundra år till, berättar Kristina Hedlund, vd för Bra Hus.


Bra Hus tillverkar trähus av hög kvalitét, anpassade efter kundens önskemål. De har kontor i Furudal samt Borlänge och runt om i landet finns säljare, som hjälper och vägleder den som går i husdrömmar. Timmer tas från området runt Siljan, som har erkänt bra kvalitét och ger en rejäl konstruktion till husen. Inget hus är det andre likt och de värnar om en stor flexibilitet för kunden.
– Att bygga hus är för de flesta en av de största investeringarna man gör i livet. Tänk på att ditt hus ska leva med dig och din familj länge. Hos oss på Bra Hus väljer kunder våra kataloghus eller har en egen vision om hur de vill att deras hus ska se ut. För oss är det viktigt att kunderna alltid känner sig trygga med vad som gäller och vad som är nästa steg i processen. Vi är med från början till slut, med fokus på att vår kunds husresa ska bli så bra som möjligt. Det är omtanke hela vägen.

Vilka behov har du och din familj? Vilken planlösning matchar bäst och vilka funktioner vill ni ha? Hur ser tomten ut? Hur stort eller litet hus får ni bygga och vilken modell tycker ni om? När man jämför olika priser hos leverantörer är det viktigt att jämföra vad som ingår i priset, förklarar Kristina. Man bör även ha framförhållning och tålamod. Från det att köpeavtalet är underskrivet tar det cirka ett år för huset att bli klart för inflyttning.


– Bygglovet tar flera veckor och kan variera beroende på var i landet man bor. Interiörvalen är mer omfattande än vad många tror, men ger samtidigt stora möjligheter till att ta ut svängarna och uppfylla de drömmar och visioner som man har. När vi fått in den slutliga ordern med alla val, sätter vi i gång. Kunden kan besöka Furudal och följa med på resan från det att timmerstockarna kommer från sågverket, blir till brädor och börjar monteras ihop till väggblock. Väl på byggplats kan huskroppen stå klar och vara under tak på bara en dag, beroende på hur komplicerat huset är, berättar Kristina.
Kristina, som i grunden är advokat, efterträdde sin mor som vd för Bra Hus 2017. Modern är fortfarande kvar som anställd, styrelsemedlem och ägare, medan brodern är vd för sågverket.


– Min övergång var kort från det att jag klev in i företaget till att bli vd. Jag fick snabbt sätta mig in i verksamheten och har öppnat upp för ett mer delaktigt ledarskap och en tydligare struktur. Det är något speciellt att jobba i ett familjeföretag, då vi även tar hänsyn till andra värden än bara pengar och resultat på sista raden. Bra Hus historia sitter i väggarna och min uppväxts samtal runt matbordet har nästan alltid handlat om företaget på ett eller annat sätt. Att leva i ett anrikt familjeföretag, som nu har en 115-årig historia blir en livsstil, skrattar Kristina och fortsätter:


– Ur traditionen bygger vi framtiden brukar vi säga. För oss betyder det att vi står för kvalitet och levererar hus med ett bestående värde som håller i flera decennier. Jag känner en stor stolthet över att få leda företaget vidare och få vara en del av ett företagande som bidrar till att en liten by i Sveriges inland kan finnas kvar, avslutar Kristina Hedlund.Läs mer...

2021-06-07

Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
  • BRA HUS
  • Adress | Järnvägsgatan 12, 790 70 Furudal
  EM_marcus-aujalay_02

  Markus Aujalay

  Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  _webb_BI1

  CAIA Cosmetics

  Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: CAIA Cosmetics.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine