Dela artikel

Framgångsrik entreprenad

Allting började med att Daniel Hjort klippte vassen i anslutning till herrgården på Torö. Efter det lät förfrågningar från grannar som behövde hjälp med allt från vassklippning till trädfällning och snöplogning inte vänta på sig. Damo Consulting AB var ett faktum.

Det har redan hunnit gå 10 år sedan Daniel och Moa Hjort valde att starta eget. I dag arbetar de framgångsrikt på Torö, Lisö, Muskö, liksom i hela Nynäshamns kommun. I kundkretsen hittar man numer fler än grannarna. Damo Consulting AB anlitas av bland annat vägföreningar, kommuner, lastbilscentraler och privatpersoner. Kundkretsen är ständigt växande.
   – De kommer på rekommendationer. En nöjd kund är den bästa reklamen, säger Daniel Hjort som trivs i branschen.


Tjänsterna har också blivit fler sedan starten. Bland annat har vägkants- och dikesklippning, gatusopning, avloppsanläggning, gräv- och markarbeten tillkommit.

   – Vi samarbetar med Smedsbo och Andreas som driver det är certifierad för att arbeta med avlopp. Just nu är det mycket sådana jobb, det finns många gamla anläggningar som behöver bytas ut, berättar Daniel Hjort, som också har en fallenhet för att skapa gedigna hantverk i ek och ligger bakom beställningsjobb i form av både bänkar och bord.

Men just nu börjar det bli hög tid för årets kanske största vårtecken, gatusopningen. Det börjar även komma in förfrågningar på vägkant och dikesklippningar. Damo Consulting AB kan även ordna med markanläggning och asfaltläggning.
   – Det gör vi på entreprenad. Vi har några sådana uppdrag framför oss nu, som en tomt som ska dräneras, en parkering som ska breddas och en lekplats som ska göras om, säger Daniel Hjort.
Här ser man till att kunna hjälpa kunden med det som behövs. Besitter man inte kompetensen finns det alltid någon inom nätverket som gör det. På Damo Consulting AB, som kommer att expandera under året, tackar man inte nej till jobb.
   – Vi gör bra jobb och ser till att kunderna blir nöjda helt enkelt.

2015-03-06