EM_Smista-Bil_01

Smista Bil framgångsrika på familjebilar

Hos Smista Bil säljer de bilar med en gedigen kundservice. Här kan kunderna känna en stor trygghet och få en bil som exakt stämmer överens med det skick som den har beskrivits med i annonsen.

Det var några år sedan Smista Bil öppnade på Smista Allé i Segeltorp. En oberoende firma som säljer bilar av alla fabrikat. Som ägaren själv säger; ett mycket bra läge på Skandinaviens mest trafikerade bilgata – en metropol för bilföretag!


Familjebilar säljs det mycket av 

Den största målgruppen för Smista Bil är vanliga familjer. Familjebilar av traditionellt slag köper och säljer de främst. Här ser de vikten av att kunna ta hand om kunderna både efter och före köpet. De ska vara nöjda och glada när de går ut från bilhallen.


– En man sa till mig för 20 år sedan; ”Man blir inte ihågkommen för alla bra affärer man gjort, man blir ihågkommen för den senaste dåliga affären...” Det är ord som jag haft med mig hela livet och som jag tagit till mig. Som bilförsäljare förstår jag nu vad han menade. Man kan utföra ett jobb på flera olika sätt men gör man fel slår det tillbaka på en, säger en av ägarna till Smista Bil. 


Står för ärlighet och gedigenhet

Redan före köpet sätter sig någon av de anställda med kunden för att diskutera vilken typ av bil familjen behöver och vad som passar just denna kund. Sedan är det viktigt att bilen beskrivs exakt så som den är. Det ska vara en ärlig produkt. 


– I dagens samhälle är inte bara själva köpet som är viktigt, utan att även bygga upp en bra relation med kunden. Trygghet och service i all ära, men det är lika viktigt att följa upp bilköpet med det man har lovat. Vi på Smista Bil står för ärlighet och gedigenhet och framför allt en service som heter duga” Vi vill kunna erbjuda en produkt som dels är kontrollerad av oss; dels har genomgått en kvalitetssäkring. Framförallt ska vi kunna stå för produkten. Inte bara leverera ut en bil och tänka på kvantitet. Vi vill jobba med kvalitet. 


Följer upp kunden efter köpet

Bland bilinköpen ägnar sig en av ägarna även åt att köpa in leasingbilar från företag i hela landet. Han brukar kunna betala bättre än restvärdet på bilen. Varför ska man då välja just Smista Bil? Här går man igenom varje bil ganska mycket innan den säljs. En annan viktig anledning att välja Smista Bil är som sagt att personal och ägare är noga med att följa upp kunden även efter att bilen är såld. 


– En avslutad affär blir en relation och vi finns ju kvar här om de ringer och behöver svar på fler frågor.


Kunden i centrum

– Kunden står i centrum hos oss. Det spelar ingen roll om vi får sälja en bil för 20 000 kronor eller en bil över miljonen. Alla är lika viktiga för oss. Servicen ska inte speglas av vilken plånbok de har. Jag tror på den gamla ”oldschool-metoden” mun till mun-metoden. Om du hanterar en kund på ett bra sätt kommer hen att säga till sin granne eller till arbetskamraterna vid fikabordet på jobbet att säljarna på Smista Bil gör ett mycket bra jobb! Det är värt otroligt mycket.

Läs mer...

2021-03-04

EM_B&K Lots och Transport AB_02

Bemanningsföretag med mycket kunskap

Artikel Med lång erfarenhet av lots och transport förser B&K Lots och Transport AB företag runt om i Sverige med yrkeschaufförer. Med stor noggrannhet matchar de rätt person med rätt uppdrag och har genom åren...
Em_adrenaline key_06

De skapar delaktighet och kollektiv intelligens

Artikel Adrenaline Key bidrar till att bygga kollektiv intelligens utifrån organisationens behov och varje medarbetares unika kompetens genom dialog och rätt verktyg. – För att en ledningsgrupp ska lyckas med...
  • SMISTA BIL
  • Tel: 08-550 36 550
  • Adress: Smista allé 15, 141 74 Segeltorp
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine