191038 NYFIKEN2
191038 NYFIKEN1
191038 NYFIKEN4
191038 NYFIKEN3
191038 NYFIKEN6
191039 DALA2
191038 NYFIKEN2
191038 NYFIKEN1
191038 NYFIKEN4
191038 NYFIKEN3
191038 NYFIKEN6
191039 DALA2

Från världsturné till café

Nyfiken Café, Kök & Bar borde sätta Kungälv på cafékartan med besked. Det drivs av en osvenskt passionerad trio släktingar och gästas av en hemvändande världsartist som underhåller gästerna.

       – Jag har jobbat som personalvetare, jobbat inom polisen samt försäkringskassan och IKEA, skrattar Marie Svantesson. Men jag har alltid velat driva ett café. Jag frågade mina barn om jag skulle köpa ett café. De svarade JA, köp ett café där man kan ta med hund, så vi kan köpa hund! 

       Nyfiken Café, Kör & Bar: Café och lunchbuffé i Kungälv där även hunden är välkommen. Så presenterar sig caféet på den svenska cafékartan. Vi gissar på två lyckliga barn i Kungälv. 

       Caféet drivs av ett otroligt dynamiskt team i form av Marie med bror Dan och frun Heidi samt med frikostiga inlägg av Magnus Rosén. 

       – På premiärdagen hade jag så många gäster att jag genast förstod att jag aldrig skulle kunna driva det här stället själv. Min bror sade upp sig från sitt jobb på stört och började arbeta i köket, ler Marie. Hans fru Heidi stod här och bakade vid varje tillfälle som gavs, vilket resulterade i att hon också sade upp sig från sitt jobb för att börja hos oss. 

       Marie står som ägare för caféet, men det är trion som driver det.  En trio som brinner för verksamheten och gästerna. 

       – Det är rent magiskt att ha medarbetare som lägger ned sin själ i det här, precis som jag. Vi är genuint service-minded. Det är inget påklistrat. 

       Att passionerat älska sitt jobb är givetvis något som avspeglar sig bland gästerna, bland maten, kaffet och bullarna. Den här speciella atmosfären fångades upp av en specifik gäst, basisten Magnus Rosén. 

       – Jag klev in här och golvades av känslan som de här tre härliga människorna har skapat. Jag kom in för att fika och gick härifrån som en partner in crime. 


191038 NYFIKEN5


       Magnus Rosén är basgitarristen från Göteborg som bildade rockband som 15-åring och via ett antal olika band hamnade i hårdrocksbandet Hammerfall, en av Sverige största rockbandsexporter. Ett tio år långt äventyr. Idag spelar han fortsatt ute på all världens scener men har också landat i en annan önskan. 

       – Jag bor här i området, säger han. Jag vill stödja entreprenörsandan som finns här.  Vi har gjort ett musikprogram som sträcker sig från 50-talet till 2000-talet.  Det är lite trubadurkänsla över det hela, men det finns även lite ljus och rök med för att skapa en skön show. Det här är en show som uppskattas av alla olika åldrar. Jag spelar ju fortfarande runt om i världen, men jag trivs att komma hit. Att få musiken att komma riktigt nära publiken. Jag trivs att mingla här också, skrattar Magnus. Och så gillar jag hemlagad vaniljsås. 

       Nyfiken Café, Kök & Bar har planer för framtiden. Längre öppettider och fler temakvällar. En författarkväll är redan spikad i kalendern. 

       – Eftersom vi är ett hundvänligt café är tanken också att den instruktör som tränade min hund i den valpkurs som vi gick ska komma hit för att hålla föreläsningar. 

       Marie berättar att det i fastigheten finns en eftertraktansvärd källare. Hon ser drömsk ut när hon pratar om en källarrestaurang. Hon framhäver också att de fortsatt utvecklar menyerna. Det finns veganska rätter på menyn och de hittar allt fler lokala odlare och ekologiska leverantörer att samarbeta med. 

       – Så mycket vi bara kan använder vi råvaror och ingredienser som är svenska, säger Marie, gärna närodlat och i samarbete med lokala producenter.  Det finns så mycket potential i det här caféet, så mycket vi vill göra framöver och vi har fantastiska gäster. Vi gör allt här med kärlek. Vi jobbar inte på det här caféet – vi lever det här caféet! 

2019-01-18
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies