Kris De Graef och hans fru hade länge drömt om att flytta från Belgien. De ville bort från storstaden och ut i naturen där de kunde känna lugnet och se årstiderna växla. När de 2011 besökte Sverige för första gången kände de på en gång att de hade hittat rätt.
– Vi hade rest runt i många länder i Europa, men när vi kom hit kände vi oss som hemma direkt. Sedan älskar vi natur och att gå på tur, så det är ett perfekt land för oss, berättar han.
Något som de lade märke till när de kom till Sverige var att baguetterna inte alls var som i Belgien. De själva var vana vid krispiga bröd med många olika sorters röror och pålägg på, till skillnad från här där det sällan serveras fler alternativ än ost och skinka. Detta blev startskottet till dagens verksamhet. Affärsidén var att öppna ett kafé som serverar denna belgiska specialitet.
– I början ville vi göra olika baguetter varje vecka, men nu har vi lugnat ner oss lite. I stället byter vi varje månad. Folk var först lite tveksamma till olika pålägg, till exempel att ha ägg i baguetten som vi gärna har, men nu börjar det gå riktigt bra, säger Kris.
Den som inte vill riskera att stå i kö på lunchen kan förbeställa sin baguette via företagets hemsida, där det även är möjligt att fylla i eventuella specialönskemål. Sedan är det bara att bege sig till kaféet och hämta upp den. Men det går även att till exempel beställa pajer, pasta och fräscha sallader, som Frasigts caesarsallad med hemlagad dressing.
– Vårt mål är att någon gång få svenskarna att äta råbiff, det är något som alla respektabla smörgåsbarer serverar i Belgien. Men än är det långt dit, säger Kris och skrattar.