Dela artikel

Fredrik fixar både gas och VVS

Rörmokare som även tar hand om gasmonteringen i köket – så arbetar Jarla Rör. Tack vare påbyggnadsutbildning i gasmontering är VVS-företaget unikt i sitt slag och gör det både enklare och billigare för kunden som slipper anlita två olika firmor.

– Det finns inte många som gör både och, oftast arbetar företag med antingen eller. Vi kan erbjuda kunden både installation av diskmaskinen och gasspisen, något många uppskattar, menar Fredrik Carlsson, som är vd för Jarla Rör AB i Vallentuna.

Fredrik samarbetar även med en butik som säljer gasspisar som anlitar honom för installationer hos kund.
   I övrigt ägnar han sig mest åt badrum – såväl avloppsrensning och filmning i avloppsrören efter brister av olika slag, som ombyggnationer åt privatpersoner, byggfirmor och bostadsrättsföreningar. Dessutom har företaget många goda samarbetspartners i branschen.
   – Ofta jobbar vi i team med snickare, elektriker, rörmokare och målare ute på jobb. Det är skönt att ha ett sådant gäng då man vet hur alla vill ha det. Vi gör även service inom VVS och har en hel del avtalskunder för det. Det kan handla om allt från felsökning av apparaturer till byte av gasspisar och köksblandare.

I dag arbetar Fredrik själv med två inhyrda personer som hjälper till när det behövs. Tanken är att anställa när han får tag i rätt personer som klarar av arbetet och leverera den kvalitet som företaget står för i målet att bara ha nöjda kunder. Som en början önskar han hitta en lärling som kan formas in i företagets arbetssätt.
   – Det är svårt att hitta bra folk i den här branschen. Jag skulle vilja få tag på någon som visar framfötterna och en vilja att lära. När jag började efter utbildningen hade jag tur och kom till en rörmokare som lärde mig på riktigt. Nu vill jag lära upp någon på samma sätt.

2014-01-06