EM_trekronorivara_01
3 min lästid

Frestande pizzor i Vara

Med en stor dos kundservice, kärlek för matlagning och kvalitativa råvaror serverar Tre Kronor i Vara kebab, pizza och sallader utöver det vanliga.

Den som har besökt pizzerian Tre Kronor i Vara vet att det serveras mat med det lilla extra i lokalerna. Pizzerian som slog upp sina dörrar första gången redan 1995 har hunnit få många stamkunder som än idag besöker Tre Kronor för att äta en god middag och avnjuta god mat i Vara. Restaurangen som öppnades av Toufic Abou Khalil drivs idag av honom och hans döttrar. 


– Jag drog igång restaurangen i mitten av 90-talet men stängde den en tid för att åka till mitt hemland Libanon. När jag kom tillbaka och öppnade kom också kunderna tillbaka direkt. Vi har många trogna kunder genom åren. De vet att jag är mycket noga och håller bra kvalitet. I alla år som jag haft det här har jag använt samma recept på degen, säger Toufic.


Under åren har Toufic drivit flera restauranger men beslutade sig för några år sedan att satsa helhjärtat på Tre Kronor. Toufics deg som har ett hemligt recept är mycket uppskattad, vilket även lockar långväga gäster. 


– Det kom gäster från Norrköping förra veckan och de sa att den här degen inte finns någon annanstans. Jag lägger verkligen min kärlek i matlagningen, vilket jag också fört vidare till mina barn, säger Toufic. 




Temakvällar i Vara 

Trots att pandemin drabbade restaurangbranschen hårt kände de bara av den under de två första veckorna.


– Många gymnasieungdomar försvann men istället gick avhämtningen upp och nu börjar allt fler komma tillbaka för att äta i restaurangen, säger Toufic. 


Förutom att det serveras god mat i Tre Kronors lokaler arrangerar dottern Joelle även temakvällar här.


– Jag testade att dra ihop några Bara Vara-kvällar där jag själv eller tillsammans med gästerna lagade mat tillsammans. Vi umgicks, åt och gjorde små aktiviteter, något som vi fick väldigt bra feedback för. Framöver planerar vi att ha temakvällar för kvinnor och poesikvällar men också fortsätta med Bara Vara-kvällar, säger Joelle.


Även Joelle som lärt sig matlagningskonsten genom sin pappa gillar att laga mat.


– Jag lagar libanesiskt och lite annat här när jag kan. Något som jag verkligen fått av mina föräldrar är kärlek, värme och mat, avslutar Joelle. 



2021-12-16
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies