Dela artikel

Fysiocenter med kompetensbredd

Adolf Fredriks Fysiocenter är en väletablerad verksamhet på 30 personer som erbjuder behandling, träning och företagshälsa. ”Vi har gjort oss kända för att arbeta brett. Det är inte på många andra ställen man hittar en sjukgymnast, naprapat, massage­terapeut och kiropraktor som jobbar i team”, säger naprapaten Anders Jansten som är delägare i verksamheten.

Adolf Fredriks Fysiocenter har byggt upp ett starkt varu­märke och ett gott renommé sedan starten 1994.
   – Jag ska inte vara blygsam, våra kunder gillar oss mycket. Vi har utvecklat bra tjänster och är en av få liknande verksamheter som har en egen kvalitetscertifiering. Våra kundnöjdhetsmätningar får riktigt bra resultat, och det har gjort oss till en av de största aktörerna inom privatvården, säger Anders Jansten som driver verksamheten tillsammans med David Söderström, Christina Odell och Ulrika Strandqvist.

Nöjda och välmående människor är drivkraften, och arbetet med att ta fram en gemensam värdegrund som står för professionalitet, tillgänglighet och engagemang har fått ta sin tid.
   – Det återspeglar sig redan när man kliver innanför dörren, menar Anders.

De som söker sig till Adolf Fredriks Fysiocenter har en gemensam nämnare – besvär i rörelseapparaten. Anders Jansten och hans kollegor förebygger och ställer till rätta problemen med hjälp av traditionell kiropraktik, naprapati och sjukgymnastik, inte sällan i en skräddarsydd mix. Det har onekligen sina fördelar att få fler perspektiv på ett problem.
   – Går du bara till en kiropraktor har han eller hon ofta inte fullt lika bra koll på vilka rehabövningar som passar och hur du ska träna upp dig, exemplifierar Anders.
   Hos fysiocentret kan man också träna i olika former, något som framför allt de som föredrar en lite lugnare miljö och inte känner sig hemma på traditionella gym nyttjar. Träningskonceptet kommer dessutom att förnyas under 2014.
   – Man ska kunna komma hit och få feedback på sin träning med hjälp av statistik i ett smartcardsystem som lagrar data. Det gör att man blir ännu mer motiverad.

Adolf Fredriks Fysiocenter riktar sig även till företag i form av hälsokontroller, massage, föreläsningar och ergonomibedömningar. En arbetsplats har mycket att vinna på välmående personal – både arbetsmiljömässigt och ekonomiskt.

2014-01-04