EM_fikahuset_02
3 min lästid

Gelato och traditionellt bageri i Stenungsund

Hos Fikahuset i Stenungsund kan gästerna njuta av gelato och hembakat bröd i en trivsam och mysig miljö. Här tillverkar de både glass och bakverk från grunden och för hand, som de också säljer till butiker.

För den som vill njuta av en trevlig atmosfär, gott fikabröd och gelato ska absolut göra ett besök hos Fikahuset. Här kan den som vill också köpa med sig färska bröd och smakrika bakverk hem. Sortimentet varierar och utformas också efter kundernas efterfrågan. 


– Vi har inget fast sortiment, utan erbjuder varierande utbud av bröd, bakverk och gelato och försöker möta kundernas efterfrågan, säger Henrik Fransson som är delägare till Fikahuset.  


Henrik som har varit inom bageribranschen under många år och bland annat varit bagerichef i en ICA-butik fick idén om att öppna ett café och bageri med inriktning på att tillverka gelato.


– Det fanns inte så mycket hantverksglass i området och eftersom jag har erfarenhet av både bageri och konditori så ville jag kombinera det bästa av två världar. Jag spånade på idén under många år och berättade om den för min dåvarande kollega Alexander. Han nappade och vi öppnade Fikahuset tillsammans.



Vill nå fler butiker med sin gelato

Hos Fikahuset finns flera, olika sorters gelato att välja bland, som tillverkas helt från grunden. Gelaton som har mjölk som bas och innehåller mycket frukt skiljer sig mycket från vanlig glass. 


– Det är en bra glass som inte innehåller massa tillsatser och inte är lika fet som vanlig glass. Den innehåller inte heller mycket luft. När man köper vår gelato får man mycket glass för pengarna. 


I bageriet tillverkas också allt för hand, allt från matbröd till olika sorters fikabröd. Här sker allt småskaligt utan massa maskiner, vilket gör det till ett riktigt hantverk. 


Den glass och de bullar som tillverkas hos Fikahuset säljs också till butiker i närområdet och visionen är nu att nå ut till många fler. 


– Vi vill nå ut till butiker i ännu större utsträckning och vårt första mål är att nå butiker i hela regionen. Ska man drömma stort kanske vi till och med kan hamna utanför Europa och starta en filial, med gelato och svenska bakverk. 


Uteservering i Stenungsund 

Henrik och Alexander har lagt stort fokus på de råvaror som används. Här använder de bara det allra bästa och gärna närproducerat. Trots att allt som tillverkas här håller en hög kvalitet, är det inte dyrt att fika. 


– Vi vill inte sälja premiumprodukter till ett högt pris utan vi vill att familjer ska kunna komma in och fika till ett bra pris och ändå få produkter med kvalitet. 


Henrik och Alexander som också vill växa med antal besökare i caféet kommer att utöka antalet sittplatser och även öppna en stor uteservering där gästerna kan njuta av härlig havsutsikt medan de avnjuter ett gott bakverk eller en fräsch och smakrik gelato. 



2022-03-25
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies