Dela artikel

Vidga dina vyer med en kryssning

Om du tycker om att uppleva flera länder, städer och platser på samma resa ska du prova på en kryssning. Företaget GO Cruising erbjuder paketlösningar för alla som efterfrågar en resa utöver det vanliga – en kryssning bjuder på allt från härliga destinationer och aktiviteter, till god mat, förstklassig underhållning och service.

– Du bor på ett flytande hotell och behöver bara packa upp och ner en gång, men du kommer till nya destinationer nästan varenda dag, säger Mimmi Tysk, vd för GO Cruising.


Kryssningar är enligt henne den reseform som ökar mest. Dels för att fördomarna kring livet ombord börjar suddas ut, dels för att fler föredrar att ha det mesta inkluderat.


GO Cruisings specialitet är att sätta ihop rundresor till bra pris. En stor fördel för dig som resenär är att det inte är dyrare att köpa en kryssning hos resebyrån jämfört med att boka själv online. Kort sagt mer service till samma pris.


Företaget satsar på kryssningar runt om i världen. Många lockas av Karibiens skönhet, andra föredrar att ta del av Medelhavets historia.


– Men, ni ska veta att man kan kryssa över hela världen, exempelvis i Asien, Alaska, Sydamerika, runt Hawaiiöarna eller längst med Mexikos kust. Det är enkelt, ni reser mellan olika länder och städer och får ut mesta möjliga av er semester, säger Mimmi.


171085 GC2


Numera är man inte bara på en båt i en vecka där man måste klä upp sig i smoking och långklänning varje kväll. De traditionella klädkoderna är borta på många fartyg.


– Det finns otroligt många rederier att välja bland och flera har valt att satsa på ett stort utbud av aktiviteter ombord – exempelvis minigolf, klättervägg, vattenrutschbanor och skridskobana.


Förutom poolområden, teatrar, restauranger, barer och butiker anordnar rederierna även språk- och danskurser, vinprovning och träningsklasser.


– Eftersom det finns något för alla ombord har kryssningar ökat i popularitet när fler generationer reser tillsammans, säger Mimmi.

2017-02-24