141026W

Gräset är grönare hos Ågesta Golfklubb

Det är inte bara gräset som växer på Ågesta Golfklubb. Hela verksamheten gör det. Förutom det självklara golfspelandet av klass, samt nyöppnade Ågesta Bistro med en prisvärd och vällagad meny, finns nu även möjligheten att ha både konferens eller inomhusträning – året om. Dessutom har Ågesta Bistro fått tillstånd servera mat och dryck vid Ågesta Friluftsområde under vinterhalvåret.

Daniel Pettersson, ägare av Ågesta Bistro, tror på att driva krog med ett personligt bemötande gentemot gästerna samt att erbjuda prisvärda rätter från en meny som byts ut regelbundet efter säsong. Som ett resultat av detta har Ågesta Bistro, med 90 sittplatser inne och lika många på uteserveringen, valt att hålla öppet året runt. Under golfsäsongen erbjuder man gästerna något från tidig morgon till sen kväll. Och under vinterhalvåret serveras lunch måndag till fredag (11.00–15.00), à la carte fredag och lördag (17.00–21.00), caféutbud i bistron lördag och söndag (11.00–16.00) samt ett caféutbud i matvagnen som kommer stå vid Ågesta friluftsområde
   – Vi erbjuder numera även konferensmöjligheter året om. Oavsett sällskap har vi mycket trevliga lokaler att konferera i, säger Daniel Pettersson när vi kommer besök på det storslagna golfområdet.


Här arbetar man hårt för att ge sina besökare den bästa servicen. Och som komplement till golfen har man nu infört inomhusträning under vintern med kontinuerliga pass varje vecka. Ansvarig för träningen är Nathalie Berglind, golfklubbens tränare, som bland annat erbjuder yoga, styrketräning och rörlighetspass.
   – Nyligen har vi startat en träningsgrupp med målet att genomföra den svenska klassikern 2015. Tanken är att tillsammans pusha varandra och skapa ett forum där man hjälps åt. Alla som vill är välkomna att ansluta.


Under vintern kommer många skidåkare hit för att köra i de fina längdskidspår som finns här. Med det i åtanke funderar Daniel på att även ha skidseminarium med teknikträning och duktiga föreläsare. Om det sistnämnda blir verklighet är fortfarande osäkert, men den intresserade kan hålla koll på golfklubbens hemsida.
   Under vintern kommer även caféet vara öppet. Som komplement till det har Ågesta Bistro fått tillstånd att servera mat och dryck i sin matvagn vid Ågesta Friluftsgård som ligger i direkt anknytning till skidspåren. Tanken med matvagnen är att snabbt och smidigt kunna fylla på energiförrådet före eller efter träning.
Ågesta Bistro vänder sig till en bred målgrupp och för Daniel Pettersson är det viktigt att driva en restaurang där även barn är välkomna.
   – Man ska kunna komma hit med familjen likväl som med vänner. Tyvärr blir det ofta antingen eller i Sverige, men det ena ska inte behöva utesluta det andra, säger han.


Att barn ska få slippa de typiska barnmenyerna och i stället kunna beställa halva vuxenportioner är en självklarhet på Ågesta Bistro.
   – Hos oss är alla gäster lika värda, oavsett ålder. Det är viktigt för oss att även barnen får känna av ”lyxen” med att äta ute och att kunna beställa annat än klassiska barnrätter.

2014-09-26
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies