EM_marinslillastallbod_07EM_marinslillastallbod_06

Hästägarens mecka finns i Kattarp

Hos Marin's Lilla Stallbod finns ett brett utbud för hästar och deras hästägare. Här finns alla delar för att få en välmående häst, som djupgående massage samtidigt som de också erbjuder kvalitativa och noga utvalda produkter i sin butik.

Jessica Liljedahl Marin som driver Marin's lilla stallbod brinner verkligen för hästar och deras välmående. Man kan nästan säga att hon är född på hästryggen, då hon började rida med sin mamma redan som tvååring.


– Jag har haft hästar hela mitt liv och jobbat inom hästbranschen med olika discipliner.


För några år sedan fick jag jobba i ett travstall där några av Sveriges bästa equiterapeuter och deras veterinärer befann sig och det var då intresset för att förstå hela hästen föddes. Som hur stor inverkan till exempel mat och rätt träning har för att de ska må bra. Att kunna se och förstå helheten. Det var också det som fick mig att starta mitt företag, säger Jessica.Butik med noga utvalda produkter 

Verksamheten består bland annat av en butik, där hon säljer noga utvalt foder, tillskott och utrustning. Här finns även produkter för fotfolket.


– Vi har lätt för att glömma att skämma bort oss själv och göra allt för hästen.


 Den organiserade och trivsamma butiken bjuder på ett brett utbud men om någon inte hittar vad de söker är inte Jessica sen med att ta hem det.  Till butiken som har öppet under vardagskvällar kommer kunder från olika orter inom en femmilsradie.


I sina verksamhet erbjuder Jessica också ridlektioner, som sker på gårdens ridbana eller ute hos kund. Jessica erbjuder också en rad andra tjänster då hon både är hästmassör, laserterapeut och arbetar med kinesiotejp.


Själv har hon tre hästar och förstår värdet av en välmående häst och att det alltid finns en anledning till om en häst beter sig annorlunda.


– Det är ett pussel som aldrig blir klart och ju mer jag lär mig desto mer inser jag vad lite jag kan, säger Jessica ödmjukt med en eftertanke och klokhet och fortsätter:


– Jag tror inte att alla är medvetna om hur mycket man kan hjälpa sin häst med rätt behandling och mindset.
Samarbete med veterinär 

För att få en hållbar häst menar Jessica att man måste titta på en mer långsiktig lösning och det är något hon kan erbjuda sina kunder. 


– Jag tittar på ett helhetskoncept och hjälper till att få hästen att arbeta metodiskt och i rätt form, som passar just för den hästen. Det är viktigt att arbeta långsamt och finna rätt tempo, så att muskelminnet förstår. Att få en bärighet i hästen som gör att du kan sitta och rida på en snäll hand. Att kunna styra hästen med en fiskelina princip, säger Jessica och skrattar till.


Hon berättar att hon verkligen vill se harmoni och glädje, det ska vara kul att rida och aldrig på bekostnad på hästens hälsa. Hennes kunder består av såväl ryttare på hobbynivå som tävlingsryttare. Hon jobbar både förebyggande och akut när något har uppstått. Därutöver har hon också ett samarbete med en veterinär som en gång i månaden besöker henne.


Jessica har verkligen skapat en lyckad helhet i sin verksamhet och hennes vision för framtiden är att fortsätta lyssna in vad kunderna vill ha och att förkovra sig med olika utbildningar.


– Det är det här jag älskar och brinner för. Jag har fantastiska kunder och elever på alla sätt. De ska känna att jag bryr mig och att jag vill det absolut bästa för dem och deras bästa vänner.


Jessica får ofta beröm av sina kunder, som är tacksamma för hennes kunskap och det hon erbjuder.


– Jag får ofta höra att jag är förstående och pedagogisk och har viljan att hitta rätt lösning, avslutar Jessica.


Foto: Sofie Gullberg

Läs mer...

2021-05-25

EM_hundarnas hus_03

Hunddagis i trygg miljö

Artikel På Hundarnas Hus får hundarna vistas i en lugn miljö, samtidigt som de tas om hand av personal med mycket kunskap. Här finns förutom hunddagiset även en butik med foder och tillbehör, hundtrimning och...
EM_FP_entreprenad_03

Entreprenadtjänster med bredd i Markaryd

Artikel Med flexibla maskiner och lång erfarenhet kan FP Mark och Entreprenad förse sina kunder med såväl små som stora uppdrag inom mark och entreprenad. – Jag kan utföra det mesta och det finns nog inget inom...
  • Marin's Lilla Stallbod
  • Tel: 0703-89 23 40
  • Adress: Planavägen 131, 254 70 Kattarp
  EM_peter-svensson_05

  Peter Svenson fotograferar världens kändisar

  Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  EM_marcus-aujalay_02

  Markus Aujalay

  Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine