204052_05204052_01204052_04204052_03

Helhetslösningar inom sågverksutrustning

C. Gunnarssons Verkstads AB i Vislanda har under 60 år försett sågverksindustrin i Sverige med maskinutrustning för virkeshantering. Samtidigt som de är nischade är de också unika, då de tillverkar kompletta maskiner, som både innehåller hård- och mjukvara. – Vi jobbar för att få ihop en helhet till kunden som är bra, säger Jonas Gunnarsson.

Familjeföretaget C. Gunnarssons Verkstads AB såg dagens första ljus redan 1952 och har under åren växt sig till en stark och omtyckt aktör på marknaden. Idag driver bröderna Jonas, Tony och Jörgen Gunnarsson företaget som deras far en gång startade.

I företaget, som har en platt organisation och jobbar nära sina kunder, producerar de sågverksutrustning till sågverk över hela Sverige, Östeuropa och även till andra europeiska länder.

– Historiskt sett har vi särskilt oss lite, det är inte alla som har egen automation. De allra flesta tar in fristående företag men vi kan integrera styrsystemen med produkterna och kontinuerligt utveckla och förfina maskinerna, säger Jonas.

Totalt består verksamheten av fyra olika produktsegment, som automation, råsortering, justerverk samt hyvleri.


Företaget växer ständigt och har under åren utökat sin organisation med en tjänst per år. I skrivande stund jobbar drygt 45 anställda på företaget fördelat på automation och produktion. Förutom den sedvanliga tillväxten använder de sig även av inhyrd personal samt ett upparbetat nätverk av samarbetspartners vid behov. Detta för att täcka upp med personal och kapacitet vid större projekt och konjunkturväxlingar.

– En positiv trend och orderstock gör att vi har ett ökat personalbehov och letar därför efter mekaniska montörer, driftsättare samt konstruktörer att anställa.

Att kunna arbeta självständigt och vilja utvecklas är en stor del av arbetet oavsett vilken tjänst du har. Jonas berättar att de anställda får vara en stor del av de olika projekten, då de sätter ihop olika projektgrupper som leds av en projektledare.


C. Gunnarssons Verkstads AB söker:


Konstruktörer

Företagets konstruktörer arbetar med projektledning och konstruktion i Solidworks/AutoCad, där du ska kunna utveckla, konstruera och rita maskinkonstruktioner. Tidigare erfarenhet eller maskiningenjörsutbildning på minst gymnasienivå är ett krav.

Kontakta: Sven Karlsson: sven.karlsson@cgv.se eller tel. 0472-34309


Montörer och driftsättare

Svetsar och monterar ihop maskinkonstruktioner utifrån ritningsunderlag, ute hos företagets kunder samt i företagets verkstad. Arbetet kräver kunnighet i Mig/Mag & Pinnsvetsning och viss kunskap inom pneumatik. Att vara flexibel, noggrann och driven är egenskaper som behövs vid montage och driftsättning, tidigare erfarenhet är meriterande.

Kontakta: Jonas Berggren: jonas.berggren@cgv.se eller tel. 0472-34308

Läs mer...

2020-09-23

Kontakt
EM_alium_01

Bokföring är ett hantverk!

Artikel Med löpande bokföring vet du vad i din verksamhet som är lönsamt och vad som inte är det. Ägare och styrelse kan vara trygga med att inte riskera att bli personligt betalningsansvariga om företaget har...
EM_FP_entreprenad_03

Entreprenadtjänster med bredd i Markaryd

Artikel Med flexibla maskiner och lång erfarenhet kan FP Mark och Entreprenad förse sina kunder med såväl små som stora uppdrag inom mark och entreprenad. – Jag kan utföra det mesta och det finns nog inget inom...
  • C.GUNNARSSONS VERKSTADS AB
  • Tel | 0472-343 30
  • Olvägen 22, 342 50 Vislanda
EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine