EM_mikadesign_04

Heminredning med hållbarhet

Hos mikadesign.se ryms ett stort sortiment av kvalitetsprodukter för hemmet. Här har de plockat guldkornen och säljer noga utvalda varumärken, bland annat många svensktillverkade som värnar om miljön. – Vi vill känna att de produkter vi skickar till kunden ska vara bra och hållbara, säger Sofia.

Den som gillar inredning, både för hemmets alla rum bör kliva in i webbutiken mikadesign.se. Här samsas många världsledande varumärken som gjort intåg på den svenska marknaden.


Webbutiken startade 2009 och för sex år sedan tog de nuvarande ägarna Sofia och Annika över den. På den tiden var de båda mammalediga och längtade efter en ny utmaning i yrkeslivet. De hade andra yrkeserfarenheter i bagaget men båda hade drömt om att bli egna företagare. Tillsammans med deras stora inredningsintresse och ett driv att starta något eget var de inte sena att slå till när de såg att webbutiken var till salu.
Kvalitetsprodukter

Under åren har de fått många nöjda och återkommande kunder, främst i Sverige men också från länder som Finland, Norge och Danmark. En del kunder som bor i närområdet lägger sin order i webbutiken och hämtar upp den på plats hos mikadesign.


Till stor del jobbar de med dropshipping, vilket innebär att varorna skickas direkt från leverantören när kunden lagt sin beställning. Det gör att mikadesign kan erbjuda ett större sortiment, då de inte behöver ha alla varor på lager. Trots det är leveranstiden inte längre än några dagar för de flesta produkter.


– På det här sättet kan vi testa olika produkter och bredda oss mycket, säger Sofia.


I butikens sortiment finns alltifrån stilrena diskställ och väldoftande ljus till vackra konstgjorda växter och snygga bordsspeglar för badrummet.


Ett varumärke bland många är Simplehuman som tillverkar kvalitetsprodukter för kök och badrum, som bland annat har moderna pedaltunnor i olika färger. Att ta in kvalitetsprodukter har varit något som genomsyrat webbutiken sedan de tog över. 


– Vi har från början varit noga med att köpa in kvalitetsprodukter. Vi vill veta att det vi skickar till våra kunder är bra produkter. Mycket av det vi säljer har också 5-10 års garanti. Dessutom vill vi att sakerna ska vara hållbara, både miljö- och kvalitetsmässigt, säger Annika.
Stort klimattänk 

Annika och Sofia har satsat på att hitta en del mindre varumärken och gärna svenska, som de vurmar lite extra för. Här hittar man många svenska varumärken eller svenskdesignade som Washologi, ÄlskaPlåt, Born in Sweden, KattvikDesign och Bivaxfabriken.


Här finns också ett stort klimattänk, då de satsar på produkter som värnar om miljön.


– Bland annat har vi börjat att sälja bivaxdukar, som används istället för plast, säger Annika.


Under 2017 valde de att utöka verksamheten med massage då de båda är massörer, vilket visade sig vara väldigt populärt. Till salongen kommer kunder från såväl Floby som närliggande kommunorter. Här utför de även friskvård till företagare på de olika orterna.


– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda denna service i en mindre ort, istället för att allt flyttas till städerna. Vi är väldigt sociala av oss, så vi tycker att det är kul att kombinera webbutiken med detta, säger Annika.


Verksamheten genomsyras av bra och snabb kundservice. Här har de alltid kunden i fokus.


– Någon kan ringa till oss en söndag och vill köpa något från butiken och då löser vi självklart det, avslutar Sofia.

Läs mer...

2021-05-12

EM_advokatfirman-hahne-norlin_01

När du befinner dig i en kris eller vill förekomma en- välj rätt advokatbyrå

Artikel De flesta människor behöver någon gång i livet vända sig till en advokat. Du går igenom en skilsmässa, barnen ska få gåvor, ett testamente ska upprättas eller du har dragits in i ett brottmål. Advokater...
EM_It-total_01

Cyberattacker är de kriminellas nya krig

Artikel Då ett Miamibaserat mjukvaruföretag utsattes för en hackerattack av cyberkriminella i juli i år, var det många som tvingades få upp ögonen för verkligheten. Ransomware-attacker där företag utpressas på...
  • mikadesign.se
EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

Arkiv