Dela artikel

Himlabadet – ett bad för alla

Med äventyrsbad, höj- och sänkbar multibassäng för olika aktiviteter, motionsdel och relaxavdelning har Himlabadet i Sundsvall verkligen något att erbjuda alla. Även kursverksamheten, med inte mindre än 130 kurser i veckan, präglas av ett brett utbud med allt från babysim till crawlkurser.


Himlabadet har blivit ordentligt populärt sedan invigningen i juni 2010. Under förra året hade anläggningen inte mindre än 404 000 besökare och det är inte bara Sundsvallsborna som hittar hit.
– Under lov och helger är 35 procent av besökarna turister, berättar arenachef Hasse Bergqvist

Surfstream drar givetvis besökare och den är Himlabadet ensam om att ha i hela Europa. Många badgäster provar bodyboard först medan andra inte vill missa möjligheten att kunna surfa ordentligt med fenor på brädan. Vill man slipa kunskaperna kan man dessutom delta på någon av de kurser som Himlabadet håller i. Här kan man även köpa sig egen tid på vågorna för endast 60 kronor. Klätterställningarna och vattenrutschbanepaketet är också källor till hisnande upplevelser.

Det är bra tryck på Himlabadet. Kursverksamheten pågår ständigt, från tidig morgon till sen kväll. Under torsdags-, fredags- och lördagskvällar är det i princip alltid fullbelagt i relaxen som erbjuder en rad olika sätt att basta och duscha på. På sommaren kan man njuta av badets stora, uppfräschade utomhusdel. Det gemensamma temat för badet är skog, eld och vatten med medelpadsk anknytning.
– Här är det inga palmer, utan skog och sten från Medelpad. Vi arbetar med lugnet i fokus, säger Hasse.


Foto: Per Helander

2013-06-04