Dela artikel

Innovativ lösning för integrerade affärsprocesser

Med lång erfarenhet erbjuder mjukvaruleverantören Tyringe sina kunder systemlösningar som ska effektivisera och integrera affärsprocesser, främst inom logistiklösningar. Deras program stödjer hela kedjan från order och leveransbesked till transport och tullhantering. – Många kunder kommer till oss när den manuella hanteringen blir för stor och tidskrävande och de vill gå över till en digital lösning. Tyringe ser till att lösa det med full precision, så att kunden kan lägga energi på annat i företaget, säger Fredrik Winbladh, vd för Tyringe.

Tyringe är en mjukvaruleverantör som har utvecklat en programvara, en molntjänst, som deras kunder abonnerar på. Tyringes mjukvara är egenutvecklad och har namnet TIS (Tyringe Integration System). Mjukvaran utgår från en bas som kunden kopplar upp sig till mot ett fast pris. Bilindustri, handel, transport- och byggbranschen är några av branscherna som Tyringe har sina kunder inom. Deras kunder har antingen ett eller flera affärssystem där Tyringe kommer in som ett komplement till dess system.


      – Alla som har många affärstransaktioner och flöden med externa parter som är komplexa har störst nytta av vår hjälp. Vårt upptagningsområde är först och främst i Sverige och Norden, där vi är som störst. Men då många bolag har blivit uppköpta eller expanderat, så levererar vi till hela världen, säger Fredrik Winbladh.


Idag har Tyringe 36 anställda och omsätter cirka 35 miljoner kronor. Fredriks främsta roll som extern vd är att öka tillväxten.


      – Företaget har idag många fantastiska kunder och målet är att få nya kunder samt att öka med förvärv.


Företagets långa erfarenhet och gedigna kompetens har resulterat i ett välutvecklat system som både är intelligent och flexibelt. Det gör heller ingen skillnad om kunden byter affärssystem då Tyringes system är helt oberoende av vilka andra system som används. Kunderna får en anpassad lösning skräddarsydd efter deras behov och önskemål.


      – Trots att systemet är så välutvecklat och komplicerat i sig, så är det väldigt lätthanterligt för kunder och leverantörer som använder det. Magin händer mittemellan kundens affärssystem och omvärlden, där vi har utvecklat det smarta systemet.


I framtiden ser Fredrik att företaget ska utvecklas på olika sätt. Man vill inte bara öka omsättningen, utan även titta mer specifikt på vad man kan göra för varje kund.

2020-04-22