Matias Varela & Peg Parnevik
Här i Sverige så finns det en bred mix av olika nationaliteter från hela världen och många svenskar har en annan grundnationalitet...
– Vi har ständigt nya produkter på gång. Just nu håller vi på att lansera en ny hamburgare av nöt och lamm, samtidigt utvecklar vi en annan som ska tillagas på samma sätt som isterband fast i hamburgerform, berättar Bo Olsson som tillsammans med sin fru driver Evas kroppkakor och Hagslättens deli i Köpingsvik på Öland.
Men det är inte bara innovationen som tar plats i en den gamla ladan som inretts till kök. Här började paret för nio år sedan främst att tillverka kroppkakor med tanken att kunna driva företaget på egen hand och i liten skala. Så blev det inte.
– Redan efter ett par dagar insåg vi att vi var tvungna att anställa för att hinna med. Sedan dess har vi tillsammans med vår personal tagit fram produkter som isterband och medvurst och allt är allergenfritt, vilket innebär att de inte innehåller några tillsatser alls, förklarar Bo som för ett år sedan även slog upp portarna till en gårdsbutik.
Som om inte det vore nog har han även en fiskaffär med rökeri i anslutning till ladan. Där görs såväl kall- och varmrökning av lax som egna sillinläggningar efter gamla traditionella recept. De säljs sedan i caféet där sortimentet utökas konstant. Och förutom kvaliteten på maten är Bo noggrann med att hålla en god kontakt med sina kunder och se till att ingen lämnar stället utan att ha fått ett gott skratt.
– Särskilt barnen. Ett tag hade jag som en grej att alla under 140 centimeter som hette Kalle fick en glass. Jag har nog aldrig mött så många både pojkar och flickor som heter Kalle. Barn kommer ihåg sådant och minns stället som bra, det ser jag som den bästa formen av marknadsföring.
Foto: Birger Lallo
Sponsrade artiklar
Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.