EM_guttenberg_02

Inredare med cirkulärt tänk

Med fokus på hållbarhet och ett helhetstänk för både människor och miljö förser Jeanette Guttenberg sina kunder med större och mindre uppdrag inom inredning. – Jag vill skapa inredning med en helhet, med både hälsa och funktion i fokus, säger Jeanette.

För Jeanette Guttenberg har det alltid funnits ett stort intresse för inredning. Hon kommer från en konstnärsfamilj och berättar hur hon redan som barn tillbringade tid med att möblera om och hitta rätt färger och material för rummet.

Hon kommer ursprungligen från Tyskland och har en lång meritlista. Förutom att hon har gått en snickeriutbildning och Ikeas utbildning inom butiksinredning har hon också jobbat åt Ikea i flera olika länder och har diverse hållbarhets- och förändringsutbildningar i bagaget.


– Tanken var att jag skulle plugga vidare på en universitetsutbildning men jag trivdes så bra att jag blev kvar på IKEA i många år och byggde varuhus. Det var också otroligt spännande att jobba i olika länder och kulturer och jag har hela tiden fokuserat mer på människan och behoven än design, färger och former, säger Jeanette.

De sista åren har hon jobbat på strategiavdelnigen, men kände efter en tid att hon inte fick jobba tillräckligt nära kunderna och produkterna och det var där hon tog steget till sitt egna företag.
Hälsa och inredning 

Sedan starten av Jeanette Guttenberg AB har den gröna tråden varit inredning i kombination med hälsa.


– Det kreativa välmåendet grundar sig både i hälsan och inredningen. Hur vi mår och hur vi lever går hand i hand.


Hennes kunder består till största del av företag, då hon kan hjälpa till med allt från strategi till detaljering och omsättning.

Hon har också en del privata kunder och Jeanette berättar att hennes tjänster ofta efterfrågas när det är två människor som inte kommer överens och behöver vägledning. Då blir hon både som ett rådgivande bollplank och en kraft till förändring.

Hennes uppdrag består också av mer konkreta projekt. Bland annat har hon nyligen inrett ett stort kontor i Holland på uppdrag av Ikea.


– Det var en fantastisk byggnad på fem våningar i Amsterdam. Jag utförde det uppdraget på distans via datorn.


Hållbarhet och cirkulärt tänk 

Jeanette jobbar mot olika verksamheter och hon gillar att jobba med redan existerande förutsättningar som kan förnyas.


– Jag tycker att det är lite tråkigt när allt är nytt och man kan välja precis vad som helst. Dessutom gillar jag utmaningar och vill gärna till exempel ha en kostnadsram för projektet.


Att jobba med existerande saker och förnya framför att köpa nytt har också en hållbarhetsaspekt som Jeanette ser som centralt.


– Det är vår plikt som inredare att se till att mycket är planerat för att hålla många år och det som man tröttnat på kan man istället förändra för att få ett cirkulärt tänk.
Vill inspirera 

När Jeanette får ett nytt uppdrag gör hon intervjuer med kunden för att ta reda på deras önskemål och behov.


– Jag utför en hel del analyser innan jag börjar rita och är noga med att förankra idéerna och tankarna för kunden innan jag påbörjar något. Därefter förankrar jag med en stor del känslobilder en målbild hur det kan kännas och se ut. Sedan blir de konkreta ritningar och detaljer till.


I framtidsplanerna finns att växa, inte genom att anställa, utan att kunna växa mer inom projekten.


– Jag vill ta med den mänskliga biten ännu mer och vill inte ha anställda, utan kunna vara i projekten själv, med hjärta och händer. Jag vill färga av mig och inspirera människor, avslutar Jeanette.

Läs mer...

2021-06-07

EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
EM_hundarnas hus_03

Hunddagis i trygg miljö

Artikel På Hundarnas Hus får hundarna vistas i en lugn miljö, samtidigt som de tas om hand av personal med mycket kunskap. Här finns förutom hunddagiset även en butik med foder och tillbehör, hundtrimning och...
  • JEANETTE GUTTENBERG AB
  • Tel | 0701-10 72 47
  • Besöksadress | Norra Torggatan 9, 343 30 Älmhult

    Postadress | Hökhult Hökenäs, 343 93 Älmhult
EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

EM_peter-svensson_05

Peter Svenson fotograferar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine