Em_serviceinabox_03

3 min lästid

IT-företag med känsla

Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg i sin verksamhet. – Det finns så många faktorer i världen som kan ställa till det och jag vill gärna hitta en lösning för varje kund, så att det finns en plan om det inträffar något. Jag är ett fullständigt företag i miniformat, säger Peter.

För Peter Svensson som är ägare till Service in a Box har intresset för datorer alltid funnits. Det började med dator- och tv-spel tillsammans med kompisar, följt av att bygga dator för att sedan utbilda sig själv och andra i PC-världen.


– Efter ett samtal och förfrågan från WM-data startade min professionella karriär inom IT år 1997, säger Peter.


Där jobbade han inom olika tjänster för att 2006 bli headhuntad in i konsultrollen, där han fortsatte jobba åt flera olika arbetsgivare genom åren.
Stor teknisk kompetens 

När han under 2018 blev erbjuden en ny tjänst erbjöd han sig i stället att utföra uppdraget som underkonsult, vilket också gjorde att företaget Service in a Box föddes.


– Jag gillar trygghet men det har alltid funnits en dröm om att driva eget. När jag fick kontraktet som underkonsult på sex månader kände jag att det var möjligheten jag väntat på.


Företagets namn fick Peter en idé om, eftersom han gillar moduler och att paketera lösningar.


– Jag erbjuder en service till kunden, där jag bygger ihop olika lösningar eller tjänster som tillsammans bildar ett paket, en ”Box”.


Sedan starten har Peters största område i företaget varit Citrix med dess remote-tjänster, som skyddar data och gör att användaren kan arbeta från vilken enhet som helst.


– Allt finns lagrat i ett fysiskt serverrum som ingen kan komma åt. Till skillnad mot om man jobbar lokalt från en dator, som till exempel kan bli stulen.


Peter som själv besitter stor teknisk kompetens hjälper sina kunder med alltifrån installationer och inventering till projektledning, dokumentering och drift, där han förser både större och mindre företag med sin kunskap och expertis.


– Om en kund vill ha hjälp med något som ligger utanför mitt kunskapsområde kan jag ta hjälp av mina samarbetspartners, vilket gör att jag kan ge kunden en helhetslösning. Jag jobbar mot både större och mindre företag, inom alla möjliga branscher. 

Vill bidra till att göra världen lite säkrare                                                                          

I och med pandemin har Peters uppdrag i allt större omfattning handlat om att säkra upp de anställdas arbetsplatser när de jobbar hemifrån och han tror att det är något som kommer att öka ännu mer i framtiden.


Idag jobbar Peter själv i företaget men i framtidsvisionen finns tankar på att anställa. Inte nog med att Peter besitter stor kompetens och erfarenhet. Han brinner också för branschen och sitt yrke.


– Jag vill vara med och göra världen lite säkrare och gärna hjälpa till att sprida kunskapen, både till företag och gemene man. Skapa en plan för att skydda sin information och ha tydliga instruktioner för att kunna återställa, avslutar Peter.

Läs mer...

2021-09-15

Enterprise.se_partnertekst 09-03-2021

Vi möblerar hallen: Hur kan man undvika att förstöra det första intrycket av lägenheten?

Artikel Ett litet rum med stor betydelse. Hallen är det första intrycket av en lägenhet. Det är här du välkomnar besökare, tar farväl och väntar på familjemedlemmar. Det är också den plats där du börjar varje...
EM_It-total_01

Cyberattacker är de kriminellas nya krig

Artikel Då ett Miamibaserat mjukvaruföretag utsattes för en hackerattack av cyberkriminella i juli i år, var det många som tvingades få upp ögonen för verkligheten. Ransomware-attacker där företag utpressas på...
  • Service in a Box AB
  • Tel | 0763-43 42 69
  • Adress | Senapsvägen 18, 291 62 Kristianstad
EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine