EM_Jacobssons Optik_02

Jacobssons Optik i Växjö

Hos Jacobssons Optik möts man av kunnig och engagerad personal som utför noggranna undersökningar samtidigt som man kan välja bland ett stort utbud av bågar för alla stilar.


Hos Jacobssons Optik kliver man in i trivsamma lokaler med ett brett sortiment och kunnig personal med lång erfarenhet. Butiken har verkligen gamla anor då den startade som urmakare 1897 för att komplettera med optik i början av 1900-talet, sedan 30 år är urdelen borta. 


Familjeföretaget har genom åren drivits i flera generationer för att 2019 byta ägare helt. Idag är det optikern Jennie Arkman Engqvist som är ägare till butiken, där hon arbetat sedan 2009. Här jobbar även ytterligare tre optiker varav två av dem har magisterexamen. I butiken jobbar också optikerassist Lisa Andersson som har en lång erfarenhet av yrket och ger kunderna tips och råd i val av glas och bågar efter undersökningarna.


– Jag har varit här sedan Jennie tog över men har även jobbat här tidigare under en tioårsperiod, säger Lisa.Ögonhälsa och fördjupande undersökningar 

Jacobssons Optik är en del av medlemsorganisationen Synologen, och därigenom ISO-certifierade inom miljö och kvalitet.


– Inom Synologen har man alltid jobbat mycket med synhälsa och mer omfattande ögonundersökningar. Vi lägger mycket tid på våra kunder och undersökningar. Vi har länge gjort en särskild ögonhälsoundersökning där vi utöver en vanlig synundersökning med ögontryck även mäter synfält och tar bilder på ögonbotten. Det samlade resultatet bedöms därefter av en ögonläkare, säger Jennie.


Ett vanligt problem som ofta dyker upp är bildskärmsrelaterat.


– Många får problem för att de sitter mycket vid en bildskärm. Ögonen är inte gjorda för närarbete under så långa stunder och det kan bland annat ge symptom som huvudvärk och gruskänsla i ögonen. En bra tumregel är att när man suttit 20 minuter vid en bildskärm ska titta 20 meter bort i minst 20 sekunder för att låta ögonen slappna av, säger Jennie.


Ett annat problem som ofta dyker upp när timmarna vid datorn blir för många är torra ögon.


– Vi rekommenderar olika produkter och preparat som hjälper till för att få en god synkomfort. När vi gör en fördjupad undersökning för besvär med torra ögon följer vi upp kunden som får komma på återbesök, säger Lisa.Kvalitativa varumärken

När Jennie och hennes kollegor utför undersökningar använder de ett instrument som mäter den ungefärliga styrkan på ögonen och fortsätter därefter med en upp till 45 minuter lång undersökning.


– För att kunna välja optimal båge till kunden hjälper det om vi vet ungefärliga styrkor - allt för att slutresultatet ska bli snyggt och hållbart. Kunderna kan även låna med sig bågar hem, vilket är uppskattat, säger Jennie.


I butiken har de valt att jobba med kvalitativa varumärken, vi handplockar och väljer själva precis de bågar vi vill ha i sortimentet. Här finns bland annat klassiska Moscot, spanska Etnia som har bågar med mycket färg, danska Lindberg och schweiziska Götti som har bågar i titan och solglasögon från MauiJim.


– Här finns allt från klassiskt och stilrent till busigt och färgglatt, säger Lisa.


I butiken lägger de stort fokus på varje kund, från undersökningar till val av bågar.


– Vi hjälper dem hela vägen, avslutar Jennie.

Läs mer...

2021-05-12

BOKA TID
EM_Elkompaniet_01

Erfaren elfirma på frammarsch

Artikel Med stor kunskap och lång erfarenhet utför Elkompaniet olika slags installationer med hög kundservice och smidighet. Hos dem finns det alltid en vilja att hjälpa kunderna till den bästa lösningen.
EM_Folkets juristbyra° _01

Folkets Juristbyrå är Sveriges enda juristbyrå med fokus på hbtq-personer

Artikel Den som blir förföljd, trakasserad eller hotad på grund av könstillhörighet eller sexuella läggning i sitt hemland är skyddad i internationell rätt och har rätt till asyl. Enligt jurist Silas Aliki är...
  • JACOBSSONS OPTIK
  • Tel: 0470-70 97 80
  • Adress: Kungsgatan 5, 352 30 Växjö
EM_peter-svensson_05

Peter Svenson fotograferar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine