Dela artikel

Jakten på den perfekta smaken

Brunnsvikens Trädgård & Café bjuder på kulinariska höjdpunkter i en unik, charmig och äkta miljö som präglas av växthusatmosfär och antika möbler. Här är matglädjen påtaglig och stamgästerna många.

Brunnsvikens Trädgård & Cafés nya kökschef Susanne Davidsson har alltid haft ett brinnande intresse för mat, råvaror och presentationer. För henne är mat inte bara föda, utan en viktig kreativ utmaning. Att hålla sig inom ramarna av nedskrivna recept kan någon annan ägna sig åt.
   – Jag går gärna lite bananas när jag bakar och lagar mat, ler Susanne Davidsson, vars motto alltid har varit att oavsett vad som göra, så bör det kännas genuint.
Hjärta och medvetenhet går före plast och artificiella råvaror.

Soul food med en personlig touch är det som väntar matgästen på Brunnsvikens Trädgård & Café. Här lyser halvfabrikat med sin frånvaro och menyn är aldrig skriven i sten. Susanne Davidsson hittar alltid nya infallsvinklar på rätterna och låter det som finns i trädgården styra en hel del.
   – Jag längtar tills det börjar växa i trädgården och man kan göra nässelsoppa och smoothies av nässlor. Sedan kommer rabarberna och jordgubbarna, så det goda tycks ju aldrig ta slut.

Är man dessutom svag för hembakat är ett besök till Brunnsviken nästan ett måste. Här bakas det kladdkaka, kärleksmums, maränger och massa annat försvinnande gott. Kreativitet och fritt ös går före det inrutade och likriktade, vilket känns otroligt charmigt och befriande.
   – Ett café är inte komplett utan riktigt bra kaffe, säger Susanne Davidsson.

Här serveras man därför bara nymalet kaffe från Johan & Nyström, bara det är skäl nog att tassa iväg hit. Brunnsvikens Trädgård & Café är känd för att ge besökaren mersmak, vilket har gett upphov till en härlig mix av stamgäster. Välkommen hit för att njuta av utsökta godsaker i gott sällskap.

2015-04-20