Dela artikel

Känn dig som hemma på prisvärt boende i Gävle

I oktober 2015 slog Anna Pasquariello och Magnus P Wahlström upp portarna till Järnvägshotellet i Gävle och förverkligade därigenom en 20 år gammal livsdröm. Hotellet är i dag ett unikt koncept präglat av arbetsglädje, värme och intresse för varje gäst.

– Vi kände att det var nu eller aldrig att förverkliga drömmen om att driva ett eget hotell förklarar Anna Pasquariello och får medhåll av Magnus P Wahlström.


– Läget är unikt och den fantastiska byggnaden har både en historia och själ. Vi kände direkt att detta passade oss perfekt, säger han.


Besökare på Järnvägshotellet är allt från barnfamiljer till affärsresande. Många uppskattar det praktiska läget intill stationen samt närheten till Gävle strand, centrum och motorvägen.


– Vi får ofta besök av övernattande långväga gäster och evenemangsbesökare. Den närliggande Furuviksparken drar också folk, berättar Anna.


Hotellet har 19 rum, samt en företagslägenhet. Anna och Magnus håller för fullt på med att utveckla sitt koncept, ett rum i taget. De tar uppdraget att förvalta de anrika miljöerna på stort allvar. De vill behålla det gamla och samtidigt skapa en avslappnad känsla för gästerna.


– Vi skapar en personlig, familjär känsla, där varje rum är unikt och det är verkligen jätteroligt!


Dessutom har man satsat stort på frukosten. Här finns alltid varmt, färskt bröd och ett stort utbud att välja bland. Unikt för Järnvägshotellet är också loungen där gäster har fri tillgång till bland annat kaffe, te, kakor och skorpor. Dessutom finns både kyl, frys och mikrovågsugn till gästernas förfogande.

­


– Många blir positivt överraskade, med tanke på vårt låga pris, berättar Magnus.


Magnus och Anna har en stor familj och älskar människor, liv och rörelse något som ger avtryck i Järnvägshotellets atmosfär.


– Vi saknade båda det sociala i våra tidigare arbeten och vill nu skapa en relation till varje gäst. Alla ska känna sig välkomna. Till oss kan du komma precis som du är, avslutar Anna.

2016-07-07