EM_kiddes_08EM_kiddes_03EM_kiddes_07EM_kiddes_04EM_kiddes_05

Kiosk i Växjö med service och brett utbud

På Kiddes Time i Växjö är det både nära och bekvämt. Hit kan de som bor i området komma för att ta del av tjänster som paketutlämning och även handla ett visst utbud av livsmedel. Inom kort kommer det även att finnas ett sortiment av take away, då den hungrige snabbt och enkelt kan beställa mat för avhämtning på hemmaplan.

Kjell Johansson  som är hissentreprenör i grunden och har jobbat i hissbranschen i hela sitt yrkesverksamma liv, beslutade sig för två år sedan att byta bana och få tid över till de projekt som inte hunnits med tidigare. 


– Jag ville trappa ner och tog in en ny ledarstab i det bolaget där jag fortfarande är hälftenägare, för att kunna syssla med dessa projekt. Jag tycker inte att man ska jobba med samma sak hela livet, utan göra det man drömt om, säger Kjell.


Kjell som verkligen är en entreprenör hamnade inom dagligvaruhandeln av en händelse och idag har han drivit Kiddes Time i två år. Hit kommer många kunder från närområdet, för att handla läsk, fika eller lördagsgodis men även de som ska skicka eller hämta paket, då de är ombud för både Schenker och DHL. 
Snabb och smidig paketutlämning 

Till en början var tanken att Kjell skulle driva Kiddes Time som en dagligvaruhandel med utlämningsställe men fick efter en tid stänga för att göra om konceptet. 


– Från 80-talet och fram tills nu har närlivsbutikerna försvunnit alltmer då stormarknaderna utökade sina öppettider och jag insåg att med stora butiker några kilometer härifrån blev det svårt att försöka konkurrera. 


Han höll stängt mellan februari och augusti 2020 och slog sedan upp dörrarna som en kiosk och just under den perioden märktes det också hur viktigt det var med ett utlämningsställe för de som bodde i området. 


– Det var det som blev ett ramaskri när vi stängde, för att de inte kunde hämta paket här när de åkte förbi. I stora butiker är det dessutom ofta långa köer men här går det snabbt och smidigt att hämta och lämna paket, menar Kjell. 
Logistik bakom näthandeln 

Just nu är Kjell i full gång med att utöka utbudet i kiosken, då han vill kunna erbjuda hämtmat som pizza och annat som endast kräver värmning eller typ bake off.  


– Hämtmat är perfekt för de som bor i närområdet, då de slipper åka ända ner till stan. Jag planerar att ha ett enklare koncept men med kvalitativa råvaror.


I kiosken finns också en liten cafédel som ska fungera som en liten mötesplats för de boende i området. Kiddes Time har få färskvaror men ett utbud av kompletteringsvaror, så att de i området ska slippa åka flera kilometer om de har glömt något. 


– Vi tappade något jätteviktigt när stormarknaderna tog över, nämligen bekvämligheten med en kompletteringshandel. Den vill jag ta upp och här finns varor som kunden kanske inte har koll på hemma och som det tar slut. De kanske då behöver något snabbt, som salt, socker eller mjöl.I framtiden finns planer på att utöka verksamheten ytterligare och eventuellt bygga en kvarterskrog.


– Det här läget är jättebra, så jag vill kanske stanna här men tankarna finns på att bygga en lokal om jag hittar rätt tomt. 


Just nu söker Kjell samarbetspartners som är likasinnade, som ser att logistiken är oerhört viktig för kunderna. 


– Jag hoppas att vi i en inte allt för avlägsen framtid kan bli utlämningsställe för någon stor livsmedelsaktör, Systembolaget och Postnord. Det är viktigt att det finns logistik bakom näthandeln, där man har kunden i fokus och med oss som utlämningsställe får kunderna en bekväm lösning, avslutar Kjell.

Läs mer...

2021-03-15

EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
EM_hundarnas hus_03

Hunddagis i trygg miljö

Artikel På Hundarnas Hus får hundarna vistas i en lugn miljö, samtidigt som de tas om hand av personal med mycket kunskap. Här finns förutom hunddagiset även en butik med foder och tillbehör, hundtrimning och...
  • KIDDES TIME
  • Tel: 0705-89 75 27
  • Adress: Vikaholmsallén 2C, 352 20 Växjö
  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  EM_dennis-teknikmagasinet_04

  Butikschef på Teknikmagasinet

  Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

  EM_mercedes.murat_04

  Mercedes Murat

  Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine