EM_kiddes_08EM_kiddes_03EM_kiddes_07EM_kiddes_04EM_kiddes_05

Kiosk i Växjö med service och brett utbud

På Kiddes Time i Växjö är det både nära och bekvämt. Hit kan de som bor i området komma för att ta del av tjänster som paketutlämning och även handla ett visst utbud av livsmedel. Inom kort kommer det även att finnas ett sortiment av take away, då den hungrige snabbt och enkelt kan beställa mat för avhämtning på hemmaplan.

Kjell Johansson  som är hissentreprenör i grunden och har jobbat i hissbranschen i hela sitt yrkesverksamma liv, beslutade sig för två år sedan att byta bana och få tid över till de projekt som inte hunnits med tidigare. 


– Jag ville trappa ner och tog in en ny ledarstab i det bolaget där jag fortfarande är hälftenägare, för att kunna syssla med dessa projekt. Jag tycker inte att man ska jobba med samma sak hela livet, utan göra det man drömt om, säger Kjell.


Kjell som verkligen är en entreprenör hamnade inom dagligvaruhandeln av en händelse och idag har han drivit Kiddes Time i två år. Hit kommer många kunder från närområdet, för att handla läsk, fika eller lördagsgodis men även de som ska skicka eller hämta paket, då de är ombud för både Schenker och DHL. 
Snabb och smidig paketutlämning 

Till en början var tanken att Kjell skulle driva Kiddes Time som en dagligvaruhandel med utlämningsställe men fick efter en tid stänga för att göra om konceptet. 


– Från 80-talet och fram tills nu har närlivsbutikerna försvunnit alltmer då stormarknaderna utökade sina öppettider och jag insåg att med stora butiker några kilometer härifrån blev det svårt att försöka konkurrera. 


Han höll stängt mellan februari och augusti 2020 och slog sedan upp dörrarna som en kiosk och just under den perioden märktes det också hur viktigt det var med ett utlämningsställe för de som bodde i området. 


– Det var det som blev ett ramaskri när vi stängde, för att de inte kunde hämta paket här när de åkte förbi. I stora butiker är det dessutom ofta långa köer men här går det snabbt och smidigt att hämta och lämna paket, menar Kjell. 
Logistik bakom näthandeln 

Just nu är Kjell i full gång med att utöka utbudet i kiosken, då han vill kunna erbjuda hämtmat som pizza och annat som endast kräver värmning eller typ bake off.  


– Hämtmat är perfekt för de som bor i närområdet, då de slipper åka ända ner till stan. Jag planerar att ha ett enklare koncept men med kvalitativa råvaror.


I kiosken finns också en liten cafédel som ska fungera som en liten mötesplats för de boende i området. Kiddes Time har få färskvaror men ett utbud av kompletteringsvaror, så att de i området ska slippa åka flera kilometer om de har glömt något. 


– Vi tappade något jätteviktigt när stormarknaderna tog över, nämligen bekvämligheten med en kompletteringshandel. Den vill jag ta upp och här finns varor som kunden kanske inte har koll på hemma och som det tar slut. De kanske då behöver något snabbt, som salt, socker eller mjöl.I framtiden finns planer på att utöka verksamheten ytterligare och eventuellt bygga en kvarterskrog.


– Det här läget är jättebra, så jag vill kanske stanna här men tankarna finns på att bygga en lokal om jag hittar rätt tomt. 


Just nu söker Kjell samarbetspartners som är likasinnade, som ser att logistiken är oerhört viktig för kunderna. 


– Jag hoppas att vi i en inte allt för avlägsen framtid kan bli utlämningsställe för någon stor livsmedelsaktör, Systembolaget och Postnord. Det är viktigt att det finns logistik bakom näthandeln, där man har kunden i fokus och med oss som utlämningsställe får kunderna en bekväm lösning, avslutar Kjell.

Läs mer...

2021-03-15

Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
EM_ABP entreprenad_02

Markentreprenör med sinne för detaljer

Artikel Att anlägga en trädgård, göra en garageuppfart eller allmänt snygga till sin tomt gör inte bara sitt till för trivseln, det höjer många gånger också värdet på en fastighet. – I de flesta fall får man...
  • KIDDES TIME
  • Tel: 0705-89 75 27
  • Adress: Vikaholmsallén 2C, 352 20 Växjö
  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

  EM_hege-blaecker_08

  Hege Bläcker

  Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

  EM_dennis-teknikmagasinet_04

  Butikschef på Teknikmagasinet

  Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine