144151-elit

Klassisk gastronomi med modern touch

Det är svårt att inte trivas på Grands Veranda i Gävle. Här avnjuter gästerna sina måltider i den klassiska byggnaden samtidigt som de blickar ut mot Gävleån och Strandgatans folkliv. Med råvaror som håller hög klass, och välkända rätter med modern touch, finns här något för alla.

Elite Grand Hotels byggnad i Gävle är slående vacker. Här finns många av förra sekelskiftets originalutföranden bevarade samtidigt som vissa detaljer i huset har uppdaterats till modern tid. Och precis samma sak gäller menyn. Den håller en klassisk linje med moderna inslag. Samtidigt är den bra på att överraska. Det finns alltid någon maträtt som sticker ut.
– Den röda tråden i Grands Veranda återfinns både i byggnaden och i vår meny. Vi serverar ett klassiskt kök som har kryddats med uppdaterade, moderna inslag. Menyn byts ut helt fyra gånger per år och vi har alltid en annorlunda maträtt som exempelvis en marockansk eller asiatisk måltid, berättar köksmästare Jonas Jäderborg.


Grands hamburgare är populär. Det är också fläskkarrén med citrongräs som långbakas över natten och sedan friteras hårt för att få en krispig yta. Det mesta av kött, fisk och råvaror är svenskproducerat. Den höga kvaliteten utlovas givetvis på både lunchen och kvällen.
– Grundnivån i både matlagningen och restaurangupplevelsen är alltid hög. Vi serverar våra gäster vid bordet och de får alltid en salladsskål till förrätt och något sött efter maten. Men visst kan våra gäster också komma hit för att ta en fika eller en drink.


Grands Veranda öppnar mer än gärna sina dörrar för alla gäster. När eftermiddagens lugn sänkt sig över de vackra lokalerna passar det utmärkt att lämna kontoret, ta med sig datorn och sätta sig på verandan och fortsätta att jobba. Om kvällen däremot är baren mäkta populär. I den serveras inte vilka drinkar som helst, utan ambitionen är alltid att göra barupplevelsen till något utöver det vanliga.
– Hit kommer alla slags sällskap och gäster. Våra gäster är allt från 25 till 95 år. Alla kan komma till Grands Veranda oavsett om man är vår hotellgäst eller inte. Vissa kommer hit bara för att njuta av miljön, andra är här på jobbkonferens, förtydligar Jonas Jäderborg.


Konferensverksamheten är en given del av hotellverksamheten. Ofta serveras gästerna både förmiddagsfika, lunch och middag av Grands Verandas personal.
– Vi har också en hel del kvällsarrangemang då kunderna önskar sig en buffé eller kanske en temamiddag. Man kan säga att det händer något hela tiden på Grands Veranda!

2014-06-16
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies