EM_RestaurangSkarholmen_01
3 min lästid

Klassisk sjökrog med modern charm vid Ekoln

Uppsala, i ett nästan hundraårigt hus med en historia lika färgstark som sin mat, ligger en av stadens snyggaste restauranger - Restaurang Skarholmen. Där träffar vi Anna-Karin med familj som har omvandlat detta anrika hus till en lyxig sjökrog. Med en passion för matlagning och bakning samkt en stark drivkraft, har de skapat en unik plats där varje gäst kan känna sig som hemma. Här serveras det inte bara mat och dryck av hög kvalitet, utan här bjuds du även på en minnesvärd upplevelse.

Restaurang Skarholmen i Uppsala, som ofta beskrivs som en lyxigare sjökrog, erbjuder en varm och hemtrevlig miljö där alla är välkomna. Med fokus på finare kvalitet på mat och dryck till bra priser, arbetar de vardagligen med att pressa priserna och hitta de bästa råvarona. 


- Trots att vi jobbar med schysta, Svenska råvaror så ligger vi garranterat under priserna inne stan. Vi försöker alltid att använda närproducerade ingredienser i den mån det går, säger Anna som har alltid haft en stor kärlek till bakning, men hennes passion för kockyrket kom först på senare år. Som tvåa i "Hela Sverige bakar 2018" visade hon sitt skicklighet inom bakning.




Deras meny består av allt från hemlagade hamburgare till halstrad tonfisk, oxfilé, sallader och räkmackor med handskalade räkor. Restaurangen har även ett handplockat sortiment av viner från Spanien och Italien. På sommaren dukar de upp för räkfrossa och arrangerar även grillevent och tårtbufféer som lockar många gäster.


- Förutom maten är underhållning en viktig del av restaurangen. Vi anordnar trubadurkvällar och lägger ut nyheter om kommande evenemang på Instagram och Facebook. Morsdagsfikabuffén, till exempel, är ett återkommande och populärt evenemang som snabbt blir fullbokat, berättar Anna.


Utöver den dagliga verksamheten, erbjuder restaurangen också festvåningar för baler, bröllop, företagsfester och konferenser. Det är inte ovanligt att de har fullt ös med evenemang på helgerna, med allt från små sammankomster till stora fester med upp till 300 gäster. 




En resa av mod och målmedvetenhet


Att förvandla en stor lokal till en mysig och inbjudande restaurang var ingen lätt uppgift. Det krävdes många sömnlösa nätter, målning och inredning för lyckas återskapa det gamla och samtidigt förnya och förfina. 


- Det mesta går om man vill och man måste våga för att lyckas. Det handlar om att utmana sig själv och göra det mesta av sina förutsättningar, säger William.


Genom att ständigt jobba med feedback och förändringar, strävar de efter att skapa en restaurangupplevelse som kommer att bli en del av Uppsalas stolta historia.

2023-05-15
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies