EM_Hallberg-Bilservice_01

Hallbergs Bilservice har hög kompetens inom japanska bilar

Japanska bilar är en specialitet hos Lasse Nilsson som driver Hallbergs Bilservice. Företaget tar gärna hand om Isuzu, Subaru och Honda och bilägarna kan lämna sin bil i trygga händer eftersom Hallbergs är certifierad kvalitetspartner 2020!

Hallbergs Bilservice, med säte i Habo, har idag kunder från ett område som bland annat omfattar orter som Jönköping, Mullsjö, Bankeryd och Falköping. Ett ganska stort distrikt med andra ord. Man har byggt upp en unik erfarenhet med kompetent personal i att serva japanska kvalitetsmärken som Isuzu, Honda och Subaru. Bilfabrikat som genom åren vunnit flera kvalitetstester. Medan privatpersoner ofta kör Honda och Subaru väljer många småföretagare att köra Isuzu. En perfekt bil för småföretagare då det är en bra dragbil och en populär firmabil.


Fick ännu fler kunder tack vare Subaru

Det senaste tillskottet för Hallbergs Bilservice är auktorisation för bilmärket Subaru. När man fick förtroende att serva Subaru, noterade Lasse att man fick ännu fler kunder till verkstaden.


– Vi märkte att vi fick hit många nya kunder som var intresserade av oss och vad vi kunde erbjuda dem. Vi har gett dem tid och berättat om våra tjänster, och detta tillmötesgående har vi tjänat på. De kommer tillbaka till oss och har fått ett förtroende för oss. Vi har byggt upp en bra relation med Subaru-kunderna, konstaterar Lasse.


Uppsvinget gjorde att han fick nyanställa en kundmottagare och utöka med en yta på 270 kvm intill den ursprungliga byggnaden. 
Kan ta 25-30 bilar om dagen

På gården mellan byggnaderna står en hel del bilar och väntar på att bli servade.


– Det blir en hel del bilar om dagen som vi får in, men vi klarar av tempot bra. Vi kan ta 25-30 bilar per dag på våra sex mekaniker. Vi är en liten verkstad men vi har en hög kapacitet och hög kompetens på personalen, summerar Lasse.


Och just för att bilägarna inte ska behöva vända sig till däckverkstäder och glasföretag, erbjuder Hallbergs Bilservice hjulinställningar och byte av vindrutor.


– Vi har investerat i avancerade maskiner och datorer för hjulinställningar. Det hade vi inte behövt, men vi tänker att det är bättre för både oss och för kunderna att vi kan erbjuda fler tjänster här.


Naturligt samarbete med bilfirma

Vägg i vägg med verkstaden ligger Runes Bil, som är auktoriserade på Isuzu, Honda och Subaru. De har även rekond och däckhotell. Därför blir det ett naturligt samarbete de båda firmorna emellan. Bilfirman rekommenderar att man servar sin bil hos Hallbergs Bilservice och Lasse slår gärna ett slag för bilförsäljningen i lokalerna intill, när han tar emot kunder på verkstaden, samt förmedlar möjligheten till rekond.


Populärt att köpa extraljusramper

Det var Bertil Hallberg som startade bilverkstaden 1985, därav namnet som Lasse gärna vill ha kvar eftersom det är så inarbetat. Lasse började som anställd några år senare, och tog över bolaget 2003. Idag är man nio personer i verksamheten, varav två personer i kundmottagningen.


I en butik i verkstaden har man möjlighet att köpa bildelar och tillbehör som man kanske vill utrusta bilen med. Extraljusramper är populära att köpa till, och det blir en hel del montering av sådana. Dragkrokar och motorvärmare är andra tillbehör som bilägarna gärna investerar i.


I framtiden kanske man kommer att behöva utöka, om den positiva trenden för verkstaden håller i sig.


– Ökar bokningarna vill vi utöka och anställda fler. Nu kommer ju snart nya eldrivna varianter av de japanska bilfabrikaten, liksom hybriddrivna och bilar som drivs av vätgas, och håller de en hög kvalitet och blir populära ökar ju försäljningen av dessa och vi får fler serviceuppdrag. Då kan det behöva nyanställas, säger Lasse Nilsson.

Läs mer...

2021-03-04

Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
EM_Mjd Renovera04

Specialister på totalrenoveringar

Artikel Med stor kunskap och med kunden i fokus utför Renovera Byggservice i Uppsala renoveringsuppdrag åt försäkringsbolag och privatpersoner. Här utför de varje uppdrag med stor noggrannhet och kvalitet.
  • HALLBERGS BILSERVICE AB
  • Tel: 036-466 30
  • Adress: Bränningegatan 1, 566 34 Habo
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine