EM_JLB Mark & Asfalt AB_02EM_JLB Mark & Asfalt AB_06EM_JLB Mark & Asfalt AB_05

Kostnadseffektiv asfaltsentreprenör

Med många mjuka värden är JLB Mark & Asfalt AB en flexibel asfaltsentreprenör, med fokus på att tillgodose kundernas behov. De har också ett brett spann av entreprenörstjänster, vilket gör dem till en helhetsleverantör. – Vi kan erbjuda i princip alla delar av kedjan i en process, från stensättning och asfaltering till att uppföra infarter och trädgårdsarbete. Vi har kontroll över hela kedjan, vilket också gör att vi kan vara kostnadseffektiva, säger Per Brangenfeldt som är delägare och vd.

Med hög kvalitet och kostnadseffektiva projekt har JLB Mark & Asfalt blivit en omtyckt aktör i branschen och förser såväl kommuner och företag som privatpersoner med sina tjänster. Efter många år som anställd inom samma bransch valde Per att starta JLB Mark & Asfalt AB under 2012 tillsammans med delägarna Morgan Johansson och Hans Lundgren.


För två år sedan kom även Pers son Emil in i företaget. Han är jägmästare i grunden och gick från skogarna i Norrland till företaget, förutom en liten paus på Länsstyrelsen i Östergötland där han tillbringade 1,5 år.


– Skogsbranschen är inte helt olik den här branschen.  Här handlar det också om att göra det så kostnadseffektivt som möjligt för kunderna och många gånger handlar det om logistik och planering, säger Emil.
Entreprenadtjänster åt kommuner 

JLB Mark & Asfalt utför både stensättningar och asfaltering samt en del markarbeten åt sina kunder. De har asfaltsmaskiner och eget asfaltsverk i Eksjö, där asfalten produceras.


– Asfalten är vår stora inriktning men de andra bitarna som för- och efterarbeten eller arbete med marksten och murar kommer också med och vi kan utföra alla delar, säger Emil.


Vid de projekt där grävmaskiner eller transporter krävs hyr de in underentreprenörer. Deras uppdrag består till stor del åt kommuner, där de idag har avtal med 5 stycken. Åt dem utför de förutom asfaltering även stensättningar och plattsättningar.


– Vi tar ofta hela biten med arbete och material, vilket gör att vi har kontroll över hela kedjan och därmed priset, vilket gynnar kunden, menar Emil.


Deras upptagningsområde är ganska brett och de tar på sig uppdrag på såväl Öland och östkusten som i Hjo i Västergötland. De har också kontorsplatser på flera orter, som Eksjö, Vimmerby och Jönköping.


I framtiden ser de att de kan växa ytterligare.


– Det finns fler uppdrag i regionerna som vi kan ta oss an och vi skulle även vilja växa lite mer geografiskt, säger Emil.
Kvalitet genom hela projektet 

Företaget har minst sagt vuxit under åren och idag har företaget 31 anställda, där tre av dem jobbar på asfaltsverket under säsongen som påbörjas i mars/april och pågår fram till jul om vädret tillåter.


Att ha ett eget asfaltsverk menar Per och Emil är en stor styrka, då de kan erbjuda materialet till ett konkurrenskraftigt pris men de nämner även personalen som en stor tillgång.


– Personalen är vår största styrka. Det är många som har bred kunskap med lång erfarenhet som vi blandat med yngre och hungriga personer, vilket ger en bra mix, menar Emil.


Företaget som värnar om sina kunder och alltid vill utföra varje uppdrag med kvalitet, har under åren fått mycket fin respons.


– Vi får ofta höra att vi har utfört ett bra jobb och att de har fått bra service. När vi är hos privatpersoner ger det ringar på vattnet, då även grannarna vill ta del av våra tjänster. När vi utför uppdrag åt kommuner är inte bara slutresultatet viktigt, utan även att trafiken fungerar under arbetets gång. Av oss får alla kvalitet rakt igenom, från start till mål, avslutar Emil.
KONTAKT

Kontakt Östra Småland/Östergötland 

Erik Danielsson 

Tel: 0730-24 17 02 

E-post: erik.danielsson@jlbasfalt.se 

Kontor: Vimmerby 


Kontakt Småland/Västergötland 

Emil Brangenfeldt 

Tel: 0730-80 38 17 

E-post: emil.brangenfeldt@jlbasfalt.se 

Kontor: Jönköping 


Kontakt Asfaltsverk 

Per Brangenfeldt 

Tel: 0702-70 16 05 

E-post: per.brangenfeldt@jlbasfalt.se 

Kontor: Eksjö 
Läs mer...

2021-06-03

EM_FP_entreprenad_03

Entreprenadtjänster med bredd i Markaryd

Artikel Med flexibla maskiner och lång erfarenhet kan FP Mark och Entreprenad förse sina kunder med såväl små som stora uppdrag inom mark och entreprenad. – Jag kan utföra det mesta och det finns nog inget inom...
EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
  • JLB MARK & ASFALT AB

  EM_dennis-teknikmagasinet_04

  Butikschef på Teknikmagasinet

  Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

  EM_andrea_brandstrom_01

  Andréa Brändström

  Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine