Vi träffar Mattias Högstedt som är uppvuxen i en krögarfamilj där han ofta jobbade extra under skolloven och andra ledigheter på sin fars restauranger. Mattias pappa ville att han skulle ta över efter honom men han själv hade helt andra planer.
Det dröjde inte länge förrän han kom in på polishögskolan där han slutligen blev en färdigutbildad polis. Ganska snabbt in i yrket så visade det sig att nattklubbarna hade stora problem och brister och att krögarna hade det tufft när det kom till att hålla koll på arbetsmiljölagarna, skattelagarna och de olika tillstånden som krävs inom restaurangnäringen.
- För att driva restaurang så måste du ha många kunskaper i beredskap, men rent lagligt så behöver du inte vara utbildad inom allt som följer med i branschen. Det finns många fallgropar, en risk för skattesmällar och andra problem som oftast dyker upp på vägen som krögare förklarar Mattias, grundaren av siten Krogarna.se. Här kan du bland annat hitta webbaserad utbildning för serveringstillstånd, personalutbildning och olika ombudspaket som satsar på avtal, överklagande av beslut och myndighetskontakt samt upphandling av priser. Alla utbildningar är av en hög kvalité där du som kund snabbt kan få hjälp och svar på dina frågor av experter inom ämnet.
Mattias såg ett stort behov av en hjälpande hand inom krogvärlden och fick i uppgift att börja utbilda poliser gällande alkohollagen och hur man gjorde tillsyn och kontroller på restaurangerna. Han utbildade även krögare för att hjälpa dem med att få rätsida på sina problem och utmaningar. Så småningom bestämde han sig för att ta sina kunskaper och erfarenheter kring branschen och starta eget. Ett stort steg från en fin karriär med fina vitsord och stora möjligheter. Allt byggde på en vilja att fånga upp och hjälpa krögare att spara både tid och pengar samt göra det enklare för dem att utbilda och investera i sin personal.
- Jag har aldrig varit rädd för att testa eller att förlora. Jag har hela tiden tänkt att det värsta som kan hända är att man inte lyckas, berättar Mattias som har ett brinnande entreprenörsdriv i ryggmärgen.
Nu har det gått elva år och idag arbetar han, tack vare digitaliseringen, från Marbella med hela Sverige som sin marknad. Hans framtidsvision är att fortsätta leverera högkvalitativa tjänster till sina kunder och att växa utan att tappa kvaliteten. Krogarna.se arbetar ständigt med att förbättra sina utbildningar och målet är att bygga upp den största digitala plattformen för restaurang- och hotellutbildningar.
- Jag såg tidigt att det fanns ett stort behov i branschen, ja en möjlighet att göra skillnad på riktigt för alla krögare och restaurangägare, vilket vi också gjort och under 2023 förbättrar vi vårt kunderbjudande och lanserar ett supersmart abonnemang där krögaren får möjlighet att utbilda hela sin personalstyrka, till kostnaden av ett par dagens lunch, säger Mattias avslutningsvis.