173004 KB1
173004 KB3
173004 KB1
173004 KB3

Krogbyggarna - när din verksamhet behöver uppfräschning

Är du krögare som går i tankar om att bygga om din restaurang? Då är Krogbyggarna Mellansverige AB en erfaren och skicklig samarbetspartner för dig. Med 20 års branscherfarenhet planerar och bygger de inredningar till alla sorters restauranger med irländska pubar och träkonstruktioner som specialitet.

Till skillnad från många andra företag som verkar i samma bransch som Krogbyggarna bygger företaget all inredning i den egna verkstaden. Ett faktum som minimerar den tid som restaurangen måste hålla stängt. En otrolig ekonomisk lättnad för krögare som ofta kämpar med höga hyror och andra omfattande omkostnader.


– Marginalerna är små i restaurangbranschen och att hålla stängt i flera veckor på samma gång som man investerar i själva ombyggnationen kan få ödesdigra konsekvenser, säger Fred Sannes som är en av tre herrar bakom Krogbyggarna.


Företaget ligger i Örebro och drivs av Fred tillsammans med Fredrik Eklund och Joakim Svanström. 

– Krogbyggarna startades i början av 1990-talet av en kille som heter Victor Riedl och jag hoppade på år 2000, säger Fredrik Eklund.


173004 KB2


Hans nära 20 år långa erfarenhet gör att han kan fungera som ett stöd för krögare som inte alltid vet hur de vill inreda sin restaurang.


– Många av våra kunder saknar kunskap om inredningens betydelse. De vet bara att de behöver bygga om men har ingen aning om hur de ska planera eller vilka möjligheter som finns, förklarar Fredrik. 


Han vet ofta instinktivt vad restaurangen behöver och Krogbyggarnas tjänster inkluderar en planering baserad på krögarens visioner. 


– För att driva en framgångsrik verksamhet behöver restaurangägaren en vision, om en sådan saknas är det något vi kan stå till tjänst med. Vi vet vad som passar i det aktuella området och är experter på att se vilka möjligheter en lokal har, säger Fred Sannes. 


En vanligt förekommande utmaning är att få små lokaler att upplevas som rymliga på samma gång som man får plats med alla de funktioner som krävs.


– Vi bygger, inreder och möblerar på ett sätt som kan vara svårt för en lekman att föreställa sig på förhand, säger Fredrik. 


Utöver barer och möbler snickrar och monterar de bland annat hyllor för placering längs väggarna bakom baren, spritrappor och väggpaneler. Även golvläggning ingår i konceptet. Till och med listerna tillverkas och lackas på verkstaden.


– Ytbehandling är oerhört viktig i restauranger eftersom de utsätts för mycket slitage och kräver hållbarhet utöver det vanliga. Jag skulle vilja påstå att vi är bättre än de flesta av våra konkurrenter på lackbehandling, säger Fred. 

Krogbyggarna arbetar över hela Sverige och har specialiserat sig på barer och krogar i irländsk och skotsk stil. För sådana verksamheter är genuinitet och kvalitet oerhört viktigt för den rätta känslan. 


– Vi jobbar med mörkt trä och textilier i de irländska färgerna för att uppnå den rätta stämningen, förklarar Fredrik. 

Trots inriktningen mot irländska pubar har de även lång och gedigen erfarenhet av alla typer av restauranger. De bygger anpassade barer i alla former och storlekar. 


– För snabbmatsrestauranger passar exempelvis inte trä, åt dem bygger vi ofta i kompositmaterial, berättar Fred. 

Trots killarnas skicklighet och erfarenhet är de ödmjuka och beredda att överlåta de delar som andra är experter på. Montering av belysning är en sådan sak.


– Vi har stor kunskap om vilken typ av belysning man bör välja men själva installationen finns det andra som är bättre på, säger Fred. 


De understryker dock vikten av att välja rätt glödlampor - felaktig belysning förstör vilken inredning som helst.

– För en pub ska man utan undantag använda sig av gula lampor med mild belysning. Vitt och kraftigt ljus passar bara för snabbmatsrestauranger, förklarar Fredrik. 


173004 KB4


Visioner och framtidsplaner 

Trender kommer och går och att hänga med i utvecklingen är grundläggande. Att stagnera och sitta nöjd finns inte på kartan. 


– Nu har mahogny varit den rådande trenden i flera år men det kommer att förändras och när krögarna vill byta ut sin inredning är det viktigt att vi är med på tåget, säger Fred. 


Krogbyggarna bygger i moduler vilket gör det lätt och förhållandevis billigt för restaurangägaren att anpassa sig efter vad gästerna efterfrågar. 


– Vi skruvar så lite som det bara går i väggarna och det enda som vi måste göra på plats är egentligen golvläggning och möblering, säger Fred. 


Inspirationen hittar de bland annat på film och TV. En dröm är att få bygga en diner i klassisk amerikansk stil. Något som de aldrig har gjort men som är ett koncept på frammarsch.  


För kunder som vill ta en titt på delar av Krogbyggarnas repertoar finns både hemsida och numera även ett showroom på Trädgårdsgatan i Örebro. Något som är både sällsynt och mycket efterfrågat av krögare som gärna vill känna på barer och annan inredning innan de bestämmer sig. 


Att utvecklas handlar också om att ta lärdom av tidigare jobb, anser de. Utan att upprepa sig konstruerar Krogbyggarna inredning för just din unika restaurang.

2017-06-30
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies