204105_10204105_11204105_04204105_06204105_05

Kundanpassade sportfiskebåtar med högsta kvalitet och säkerhet

Med stor kunskap och många innovativa idéer skapar Innovator Boats i Habo AB kundanpassade sportfiskebåtar med kvalitet och känsla. – En tyst, bekväm och säker båt är oerhört viktigt när man är ute på vattnet, säger Jimmy Carlsson.

Innovator Boats består av de tre ägarna Jimmy Carlsson, Marcell Binnekamp och Joakim Åsander som alla har ett brinnande intresse för bygga att båtar. De har sin fabrik i Furusjö, där de tillsammans konstruerar och bygger båtarna. De startade företaget 2019 och dessförinnan byggde Jimmy båtar på fritiden.

 – Jag upptäcke att det fanns ett stort intresse för sportfiskebåtar och vi bestämde oss då för att börja bygga dessa. Joakim hjälpte till att bygga de första båtarna och när han träffade Marcell under en fisketur så beslutade vi oss för att slå oss ihop, eftersom vi alla tre var så fiskeintresserade, säger Joakim.

De har alla tre en gedigen yrkeserfarenhet bakom sig, främst inom tillverkning och konstruktion, vilket också gör dem till ett starkt team. Idag säljer de sina båtar till kunder i Sverige men också i Tyskland, Belgien och Österrike. Då Marcell som kommer från Holland och har bra kontakter där, har de även startat ett samarbete med en återförsäljare som kommer att sköta försäljningen i dessa länder.

 – Det är jättestort med sportfiske i dessa länderna.Båtarna som kan kundanpassas finns i många olika prisklasser beroende på tillval.

– Som kund till oss kan man välja vad man vill ha i sin båt. Från kastdäck, hytt, soffor, motor, ekolod, och sol/vind/regnskydd mm. Har kunderna specifika önskemål så löser vi det och samarbetar med många leverantörer av fiskeprodukter. Vi har dessutom ett eget tracksystem, vilket ger oerhört många möjligheter, förklarar Jimmy.

De tre delägarna brinner verkligen för innovationer och att lösa problem åt sina kunder.

 – Vi märker ofta att de som fiskat länge inte är riktigt nöjda med den båt de har och det är dem vi kan hjälpa, som vill ha en båt som är utformad efter deras egna önskemål. Vår vision är inte att göra hundra båtar om året, utan att få jobba med det vi älskar och producera bra båtar med högsta kvalitet, säger Marcell.
Komforten i båtarna är en annan viktig aspekt när de bygger och konstruerar dem.

 – När du sätter dig i våra båtar är som att sätta sig i en bil med hög kvalitet . Det finns inget som skramlar och låter säger Joakim.

När man vistas ute på vatten är säkerheten väldigt viktig och det är något som de verkligen lagt fokus på, då de bygger sina båtar med flytelement. Det flytelementet som vi använder drar aldrig åt sig vatten som dom traditionella flytelementen. Om man kör hål i skrovet så ligger det packat med flytelement i spantsystemet så det går inte in något vatten i båt, skrovet och det är en stor trygghet, menar Jimmy.

Under ett år har de tagit fram tre olika båtar och även utformat en båt som ska börja säljas i Holland.

 – Nu när vi kommit igång ordentligt räknar vi med att kunna bygga 10-12 båtar om året. Inom de närmsta åren kommer vi att satsa på att utvecklas och göra de allra bästa produkterna med innovativa lösningar. Det är det vi lever och brinner för, avslutar Joakim.

Läs mer...

2020-09-22

Webbplats
EM_FP_entreprenad_03

Entreprenadtjänster med bredd i Markaryd

Artikel Med flexibla maskiner och lång erfarenhet kan FP Mark och Entreprenad förse sina kunder med såväl små som stora uppdrag inom mark och entreprenad. – Jag kan utföra det mesta och det finns nog inget inom...
EM_ CG Ekonomi AB_01

Personlig och engagerad redovisningsbyrå

Artikel CG Ekonomi AB i Åkersberga förser små och medelstora företag med ett brett spann av tjänster samtidigt som de också fungerar som ett bollplank. Här finns ett stort, varmt och personligt engagemang för...
  • INNOVATOR BOATS
  • Tel | 0735-43 21 74
  • Älmberget Björkbacka 1, 566 91 Habo
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

EM_peter-svensson_05

Peter Svenson fotograferar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine