EM_scandium-bil_01

Kvalitativa transportbilar

Scandium Bil erbjuder begagnade transportbilar med kvalitet, då de går igenom varje bil noggrant innan de läggs ut till försäljning. Här finns ett sortiment som på en större bilfirma trots att de är ett mindre, personligt och familjärt företag.

I Scandium Bils lokaler ryms ett stort utbud av transportbilar, vilket gör att kunder från hela Sverige och även från andra länder söker sig till bilfirman för ett köp. Innan de köper in en bil går de igenom historiken noggrant. Här går de också igenom dem i verkstaden för att byta ut eventuella delar och låter dem sedan genomgå en rekond, vilket gör att många av bilarna känns som nya.


– Våra transportbilar är lika fina som personbilarna är hos andra bilhandlare. Det är inte så många som kan visa upp 60-80 fina transportbilar under ett och samma tak, säger Christer.


Christer Ahlberg som driver Scandium Bil tillsammans med Charlie Ahlberg, har alltid varit intresserad av affärer och service. I mitten av 80-talet kom han in på transportbilar och sedan dess har det varit den röda tråden i verksamheten.


Tidigare hade de också personbilar men sedan 15 år tillbaka har de bara inriktat sig på transportbilar.


Charlie kom in i företaget för fem år sedan och är idag en del av verksamheten.Transportbilar i nyskick 

Scandium köper in transportbilar i bra skick, som de sedan gör i ordning och går igenom innan de läggs ut som annons på nätet. 


– Vi lägger nog i snitt 10-12 timmars arbete eller behandling på bilarna innan vi lägger ut dem till försäljning. Det är viktigt för oss att allt fungerar och är fräscht och rent, säger Charlie.


I lokalerna som Scandium finns i idag har de varit verksamma i sedan 1996. När de köpte fastigheten var det en nedlagd byggmaterialhandel, som de sedan renoverat och successivt utökat, vilket har resulterat i fräscha och trivsamma lokaler.


Deras kunder består av företag inom olika branscher, som hantverkare, entreprenadfirmor och mindre transportföretag.

När man som företag ska köpa en transportbil tycker Charlie och Christer att det är viktigt att fundera över vilket behov man har, snarare än att gå efter modell eller märke.


– Det kan vara i princip samma grejer i 4-5 olika märken. Därför är det viktigare att man tittar på och tar reda på vilket behov man har, menar Charlie.Trygghet i bilköpet


Företaget samarbetar också med de flesta försäkringsbolagen och lämnar en Garantiförsäkring som gäller mellan ett och två år, beroende på bil.


– Vi vill att det ska kännas tryggt att köpa sin bil av oss, säger Charlie.


Idag har företaget nio anställda som jobbar i verkstaden, med rekond, sälj samt administration. Scandium har också ett däckhotell som ger plats för däckförvaring åt ett hundratal fordon. 


Under åren har företaget fått många återkommande kunder, vilket siar om seriositet och att de värnar om sina kunder.


– Vi har en kund som köpt runt 40 bilar av oss. Många nya kunder kommer också på rekommendation från andra, då ryktet sprider sig, säger Christer.


För Christer och Charlie är en nära kontakt med kunderna oerhört viktigt. Här blir kunderna ofta en nära bekant.


– Vi har tidigare kunder som kommer in ibland bara för att ta en fika med oss, säger Christer.


Företaget inger verkligen en varm och familjär känsla. Här står dörren alltid öppen och där det också bjuds på nybakade kringlor.


– Det är vårt signum, att det alltid finns nybakade kringlor och det händer att det ringer kunder som handlat här för 8-10 år sedan och frågar om vi har samma goda kringlor fortfarande, avslutar Christer.

Läs mer...

2021-05-12

EM_ CG Ekonomi AB_01

Personlig och engagerad redovisningsbyrå

Artikel CG Ekonomi AB i Åkersberga förser små och medelstora företag med ett brett spann av tjänster samtidigt som de också fungerar som ett bollplank. Här finns ett stort, varmt och personligt engagemang för...
EM_Ho¨glandets Markis & Persienn_01

Höj inomhuskomforten med specialanpassade solskydd

Artikel Höglandets Markis & Persienn har inte bara ett brett utbud av solskydd för både in- och utsida, de kan också utforma skräddarsydda lösningar. Solskydden de erbjuder är dessutom både snygga samt hållbara...
  • SCANDIUM BIL
  • Tel: 0372-304 54
  • Adress: Hallsjö Gränsgård 2, 341 52 Lagan
_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

EM_peter-svensson_05

Peter Svenson fotograferar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine