Dela artikel

Kvik Kungens Kurva nyöppnar

Kök- och badrumsleverantören Kvik i Kungens Kurva har fått sig en rejäl make over. Den erfarne franchisetagaren Mathias Lobendahl har tagit över butiken och i stil med sin tidigare verksamhet på Bang & Olufsen vill han erbjuda kunderna bra dansk design i kombination med hög service.

Danska Kvik har seglat upp som en av de stora köksleverantörerna även i Sverige. Ett smalt kvalitetssortiment och låga marginaler gör att företaget kan erbjuda konkurrenskraftiga priser. En stor del av framgångssagan ligger i företagets franchisekoncept där varje ägare förädlar sin egen verksamhet. I november 2012 tog Mathias Lobendahl över Kvik i Kungens Kurva och han har gjort en storsatsning på butiken.

– Till exempel bygger vi om hela utställningen för att presentera nya trender samt för att skapa en atmosfär kring varje utställning. Numera har vi även en egen leverans- och monteringsverksamhet för att kunna säkra en god kvalitet, inte bara i butiken utan genom hela processen ända tills att köket står på plats, säger Mathias Lobendahl.


Omsättningsmässigt är hans butik den största Kvik-butiken i Stockholm och verksamheten fortsätter att växa.
– Vi mäter kundnöjdheten efter varje köp och arbetar hårt på att förbättra oss när avvikelser uppstår.


I samband med butikens nylansering under 2013 kommer Kvik Kungens Kurva satsa på en rejäl nystart. Här kan man som kund flanera i ett sortiment som sträcker sig från moderna utföranden till mer traditionella.
– Våra kök finns i många olika stilar men gemensamt för dem är det tidlösa uttrycket. Nu har vi nyligen lanserat ett spännande designersamarbete med Verner Panton som är helt unikt i kökssammanhang.


På Kvik i Kungens Kurva är man noga med en tydlig prissättning. När man som kund träffar en köksarkitekt och tillsammans ritar upp ett kök i 3D-form ser man också vad varje enskild del kostar.
– Vi är tydliga med prisbilden och ger helt enkelt bra affärer. Till oss i Kungens Kurva ska man komma för att hitta ett kök eller badrum som väger in både estetik och funktion.

2013-06-06