Dela artikel

Lätta svep med penseln

Trygghet för kunden, noggrannhet och tydlighet är ledorden för Örnsbergs Måleri, som sedan 2012 varit igång som aktiebolag. Målerifirman gör i dag jobb åt privatpersoner runt om i Stockholmsområdet.

För ett par år sedan kände Tomas Strömberg att det var dags att testa på något nytt. Tomas hade jobbat som anställd målare sedan 1994 och resultatet av den nya utmaningen blev att starta en egen målerifirma. 2011 startades Örnsbergs Måleri som enskild firma och året därpå blev företaget ett aktiebolag. Tomas har sedan 2012 anställt en person om året och har i dag, förutom sig själv, två anställda målare. Redan sedan starten har företaget haft som motto att kunderna alltid ska kunna känna sig trygga och vara klara på vad arbetet innefattar. Det är bland annat därför som Tomas skriver detaljerade offerter på varje förfrågan.
   – Visionen är att alla ska vara nöjda och kunden ska alltid vara prioriterad.

Målerifirman gör dessutom något som kanske inte alltid är så vanligt inom byggbranschen, de tar med sig och slänger alla sopor så att de lämnar arbetsplatsen i ett rent och snyggt skick.
   – Jag tycker det är viktigt att man kan slänga soporna i stället för att säga till kunden att det är kundens sopor. Det tar vi inte extra betalt för om det inte gäller möbler eller något sådant, säger Tomas Strömberg.

Tomas är alltid väldigt noggrann när han tittar på jobb för att inte missa någonting som senare måste debiteras kunden extra. Under årens lopp har det blivit ganska många sena kvällar för Tomas. Men ägaren och grundaren av Örnsbergs Måleri älskar fortfarande att gå till jobbet varje morgon.
   – Så länge jag gillar måleriet är det bara att köra. Skulle jag inte tycka det var kul så hade jag kunnat vara anställd i stället.

2015-03-05